Ειδικότερα, μέχρι τις 08:15 ώρα Ελλάδας, το ρούβλι ήταν 2,2% πιο αδύναμο, στα 90,00 ανά δολάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Το ρωσικό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί σε πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις από την έναρξη της επίθεσης, χάνοντας 6% της αξίας του έναντι του δολαρίου.
Οι συναλλαγές σε σημαντικά νομίσματα μετατοπίστηκαν στην εξωχρηματιστηριακή (OTC) αγορά, αποκρύπτοντας τα δεδομένα τιμολόγησης, μετά την επιβολή κυρώσεων της Δύσης στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και στο Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης, στις 12 Ιουλίου.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια μιας ημέρας για το ρούβλι-δολάριο, τα οποία διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και χρησιμεύουν ως καθοδήγηση για τις τιμές της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, σημείωσαν πτώση 0,3% στα 87,38.
Η επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της κεντρικής τράπεζας, την οποία υπολογίζει με βάση τα δεδομένα της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, διαμορφώθηκε στα 87,99 τη Δευτέρα, περίπου 4% ασθενέστερη από την έναρξη της επίθεσης.
Σύμφωνα με ανάλυση της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, το ρούβλι παρέμεινε αμετάβλητο στα 11,86 έναντι του κινεζικού γουάν, το οποίο έχει γίνει το πιο διακινούμενο ξένο νόμισμα στη Μόσχα. Υποχωρούσε κατά 2,0% στα 98,67 έναντι του ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr