Κατά μέσο όρο, καταγράφουν πτώση 94% από τις μέγιστες τιμές τους, με τα tokens με κορυφαία απόδοση να εξακολουθούν να υφίστανται απώλειες άνω του 70%, ενώ τα μισά είδαν τις τιμές τους να μειώνονται περισσότερο από 99%.
Επί του παρόντος, 22 από τα 30 meme coins διασημοτήτων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα έχουν κεφαλαιοποίηση κάτω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, ακόμη και με τις τεράστιες απώλειες, ορισμένα από αυτά τα tokens παραμένουν «ενεργά» λόγω των συνεχιζόμενων συζητήσεων στο Twitter.
Η τάση για τα meme coin των διασημοτήτων ξεκίνησε τον Μάιο με το meme coin της Κέιτλιν Τζένερ (JENNER), το οποίο πέτυχε κεφαλαιοποίηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 24 ώρες παρά τον αρχικό σκεπτικισμό. Μετά από αυτό, η ράπερ Ίγκι Αζαλέα παρουσίασε το Mother Iggy (MOTHER) token της στο blockchain Solana, το οποίο «ανέβηκε» πολύ γρήγορα.
Αρκετές διασημότητες εντάχθηκαν αργότερα στην τρέλα των meme coin, ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η είσοδος διασημοτήτων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων συχνά σηματοδοτεί μια κορύφωση της αγοράς. Αυτό είναι εμφανές από την πρόσφατη μείωση του όγκου συναλλαγών των meme coin και τις απότομες πτώσεις των τιμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant, η κυριαρχία των meme coin στην αγορά altcoin έχει μειωθεί σημαντικά από τα μέσα Μαΐου, συνεχίζοντας να υποχωρεί κατακόρυφα τον Ιούνιο.
Τα meme coins είναι η τελευταία τάση στους influencers
Τα meme coins διασημοτήτων έχουν αναδειχθεί ως η πιο πρόσφατη τάση στα κρυπτονομίσματα όσον αφορά τους influencers. Ωστόσο, όπως φάνηκε σε προηγούμενους ανοδικούς κύκλους, αυτά τα πρότζεκτς έχουν στιγματιστεί από κατηγορίες για ντάμπινγκ και απάτες, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη μάχη της αγοράς κρυπτογράφησης όσον αφορά την εμπλοκή influencers.
Κάθε ανοδικός κύκλος «βλέπει» διασημότητες να υιοθετούν την τελευταία τάση των κρυπτονομισμάτων. Το 2017, διάφορα tokens προωθήθηκαν μέσω προσφορών αρχικών νομισμάτων (ICO) που διαφήμισαν διασημότητες όπως η Πάρις Χίλτον, ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ και ο Τζέιμι Φοξ. Τα περισσότερα από αυτά τα ICO απέτυχαν, με μελέτες να δείχνουν ότι πάνω από το 80% ήταν απάτες. Οι διασημότητες που εμπλέκονταν συνήθως τη… γλίτωσαν με πρόστιμα για την προώθηση πρότζεκτ-απάτη.
Κατά τη διάρκεια του ανοδικού κύκλου 2021-2022, η εστίαση μετατοπίστηκε στα NFT και στο metaverse. Πολλές διασημότητες, ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προώθησαν τα NFT, πολλά από τα οποία αποδείχτηκαν απάτες.
Το 2024, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στα meme coins που δημιουργήθηκαν από influencers πριν αποκτήσουν δημοτικότητα. Τα… ανορθόγραφα tokens όπως το Doland Tremp (TREMP) και το Joe Boden (BODEN) έχουν επίσης τραβήξει την προσοχή και έχουν καταχωρηθεί σε κεντρικά ανταλλακτήρια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr