Το κόστος των νέων επενδύσεων χρηματοδοτείται εν μέρει από miners που πουλούσαν κρυπτονομίσματα τα τελευταία τρίμηνα, ανέφερε η έκθεση.
Ορισμένες εταιρείες εξόρυξης Βitcoin μετονομάστηκαν για να δείξουν αυτή τη διαφοροποίηση, με την Hive Blockchain Technologies (HIVE) να γίνεται Hive Digital Technologies και τη Riot Blockchain (RIOT) να αλλάζει το όνομά της σε Riot Platforms.
Βέβαια, δεν είναι μόνο οι miners του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του Βitcoin, που αναζητούν νέες ροές εσόδων. Πρώην miners Ethereum επιδεικνύουν επίσης την τάση να προσφέρουν υπηρεσίες HPC, σημειώνει η τράπεζα, επισημαίνοντας ότι μετά τη Συγχώνευση στο blockchain του Ethereum υπήρξε μεγάλη προσφορά μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) προς πώληση στη δευτερογενή αγορά, επειδή «έχασαν τη χρησιμότητά τους» για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.
Ορισμένοι miners Ethereum πούλησαν τις GPU τους για να σώσουν την επένδυσή τους, ενώ κάποιοι αναπροσάρμοσαν τα μηχανήματά τους για παιχνίδια, υπηρεσίες απόδοσης εικόνας και βίντεο και εξόρυξη άλλων κρυπτονομισμάτων με proof-of-work, όπως ethereum classic (ETC), ravencoin (RVN) και ergo (ERG ), αναφέρεται επίσης στην έκθεση.
«Ωστόσο, η εξόρυξη αυτών των κρυπτονομισμάτων δεν ήταν τόσο κερδοφόρα όσο η εξόρυξη Ethereum λόγω της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησής τους και των ερωτημάτων σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους», γράφουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανιγιρτζόγλου.
«Με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η αυξημένη ζήτηση για υψηλής απόδοσης ενασχόληση με τους υπολογιστές ανοίγει τώρα μια νέα και ίσως πιο κερδοφόρα οδό για τη χρήση των GPU που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για την εξόρυξη Ethereum», σημειώνουν οι αναλυτές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr