Πρόσφατη έκθεση της Chainalysis ανέφερε ότι Βορειοκορεάτες χάκερς υπεξαίρεσαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2022. Αναμφισβήτητα η πιο γνωστότερη ομάδα hacking της χώρας, η ομάδα Lazarus, ήταν πίσω από πολυάριθμες επιθέσεις πέρυσι, με αυτήν αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ronin Network να είναι η πιο διάσημη .
Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις λίγες χώρες παγκοσμίως με πυρηνικά όπλα και στοχεύει να αναδειχθεί σε στρατιωτικό κολοσσό. Η κυβέρνησή της, με επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκμεταλλεύεται επίσης κάθε ευκαιρία για να αναβαθμίσει τα όπλα της πραγματοποιώντας πυραυλικά προγράμματα και διάφορες δοκιμές.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα ή οι κυβερνοεπιθέσεις χρηματοδοτούν τις μισές από αυτές τις πολεμικές προσπάθειες. Η Anne Neuberger, Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και την αναδυόμενη τεχνολογία, είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο του Τζο Μπάιντεν «επενδύει πολύ χρόνο και σκέψη» και προσπαθεί να καταλάβει πώς «μια χώρα όπως η Βόρεια Κορέα είναι τόσο δημιουργική σε αυτόν τον χώρο».
Υποστήριξε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν τους χάκερς, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποσπάσει.
Τα Ηνωμένα Έθνη ισχυρίστηκαν ότι το ολοκληρωτικό έθνος χρηματοδότησε τα πυραυλικά του προγράμματα και τα πυρηνικά του πειράματα με κλεμμένα κρυπτονομίσματα.
Παρά τις κατηγορίες και τις απειλές από τον δυτικό κόσμο, η Βόρεια Κορέα παραμένει επικεντρωμένη στις πολεμικές της προσπάθειες, με τις Αρχές της χώρας να δηλώνουν πριν από έναν μήνα ότι δοκίμασαν τον «πιο ισχυρό» πύραυλο μέχρι σήμερα. Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το νέο όπλο θα είναι σε θέση να χτυπήσει άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, πιο γρήγορα και με πιο καταστροφικές επιπτώσεις.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος επέβλεψε τη δοκιμή, είπε ότι το πείραμα θα έκανε τους αντιπάλους «να υποφέρουν από υπερβολικό φόβο και άγχος».
Η κλοπή κρυπτονομισμάτων μέσω εξελιγμένων χακαρισμάτων είναι μια κίνηση που υιοθετήθηκε από Βορειοκορεάτες εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Η πλατφόρμα δεδομένων blockchain Chainalysis υπολόγισε ότι τέτοιοι χάκερς απέσπασαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω πολλών επιθέσεων το 2022.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr