Από τις 24 Φεβρουαρίου, το μέσο πραγματικό εύρος τιμών (ATR) για τα δύο δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα μειώθηκε κατά 16% για το Bitcoin και 11% για το Ethereum, αντίστοιχα.
Συγκριτικά, επισημαίνει το CoinDesk, το ATR για τους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, S&P 500, Nasdaq και Dow Jones, υποχώρησε 2,7%, 2,1% και 1,5%, αντίστοιχα, την ίδια περίοδο.
Η μειωμένη αστάθεια ακολουθεί τα απροσδόκητα υψηλά στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας, τα οποία πρόσφεραν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Federal Reserve θα χρειαστεί να συνεχίσει τον τρέχοντα επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι αγορές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίασή της στις 22 Μαρτίου, αν και η πιθανότητα αύξησης 50 bps έχει αυξηθεί ελαφρώς.
Ωστόσο, οι φόβοι για τον πληθωρισμό είναι αναμφισβήτητα πιο ανησυχητικοί από τους ρυθμιστικούς. Η Ινδία, η οποία είναι επί του παρόντος πρόεδρος της G20, φαίνεται να πιέζει για μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.
Ένα συνδυαστικό έγγραφο που θα δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που συζητιέται.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr