Παρόλα αυτά, μία πρόσφατη μελέτη για τα altcoins προειδοποιεί τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να μην… ξανοίγονται, βλέποντας το εν λόγω ράλι.
Όπως επισημαίνει το CryptoPotato, όταν η αγορά κάνει μια κίνηση όπως αυτή, οι traders κρυπτονομισμάτων συχνά ανακατεύουν τις κινήσεις τους. Πραγματοποιούν συναλλαγές για να αποκομίσουν κέρδη, να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο ή κάνουν επενδύσεις σε altcoins που πιστεύουν ότι θα τους αποδώσουν περισσότερα κέρδη στη συνέχεια.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αστάθειας στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, οι traders προβλέπουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Ως αποτέλεσμα, η αγορά μπορεί να γίνει όλο και πιο ασταθής με αυτοεκπληρούμενες προσδοκίες μικρής εμβέλειας.
Για παράδειγμα, ενώ τα τρία κορυφαία κρυπτονομίσματα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς κέρδισαν 20% την τελευταία εβδομάδα, μερικά από τα υπόλοιπα έφτασαν να… εκτοξεύονται ακόμα και 94% (Aptos).
Οι συναλλαγές στα πρωτόκολλα DeFi αυξήθηκαν επίσης.
Συνεπώς, είναι λογικό να φαντάζει δελεαστικό να αγοράσετε κάποιο altcoin. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, καθώς, ενώ η κύρια επένδυσή σας θα μπορούσε να ανέβει κατά 35 ή 84% σε μια εβδομάδα, θα μπορούσε επίσης να… εξαφανιστεί το ίδιο γρήγορα.
Χάθηκε το 91% των κρυπτονομισμάτων που κυκλοφόρησαν το 2014
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 91% των κρυπτονομισμάτων που κυκλοφόρησαν το 2014 είναι πλέον ανενεργά. 704 πλέον… νεκρά κρυπτονομίσματα κυκλοφόρησαν το 2017, ενώ το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά… εξαφάνισης κρυπτονομισμάτων, με 751 νομίσματα να «πεθαίνουν» στα χέρια των κατόχων τους.
«Ελέγξαμε στοιχεία για περισσότερα από 2.400 “νεκρά” νομίσματα από το Coinopsy, συγκεντρώνοντας δεδομένα για την τρέχουσα κατάσταση κάθε νομίσματος. Στη συνέχεια, αναλύσαμε την απόδοση κάθε νομίσματος τα τελευταία 10 χρόνια, σημειώνοντας πότε εξαφανίστηκαν τα νομίσματα και γιατί», αναφέρεται στη σχετική έκθεση.
Η μελέτη βρήκε μερικά κοινά χαρακτηριστικά στα «νεκρά» νομίσματα: απάτες, ανέκδοτα, βραχύβια ICO και αυτά που είχαν εγκαταλειφθεί ή δεν είχαν όγκο συναλλαγών.
Βέβαια, επισημαίνει το CryptoPotato, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς το ποσοστό αποτυχίας είναι παρόμοιο με εκείνο σε άλλους τομείς της οικονομίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr