Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Επιτροπή τόνισε ότι όσοι είχαν δώσει τέτοιου είδους πληροφορίες στο παρελθόν είχαν λάβει εκατομμύρια δολάρια για τη συμβολή τους στις έρευνες.
Η πρόεδρος της CFTC, Κριστίν Τζόνσον σημείωσε ότι οι πληροφοριοδότες θα διατηρήσουν καθεστώς ανωνυμίας και τόνισε πως τέτοιου είδους στοιχεία παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην επιβολή του νόμου, δεδομένης της αδιαφάνειας στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.
«Στο πλαίσιο του χώρου των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η αξία του να έχεις ηχηρούς πληροφοριοδότες είναι ουσιώδης», δήλωσε η Τζόνσον στο πλαίσιο συνέντευξή της στο Bloomberg.
Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε ότι οι απάτες στον σχετικό χώρο μπορεί να είναι «σπαρακτικές». Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις όσων συμβάλλουν στις έρευνες της CFTC, η ίδια δήλωσε ότι «τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα».
Πληρωμές εκατομμυρίων
Σύμφωνα με τους κανόνες της CFTC, οι πληροφοριοδότες ενδέχεται να δεχθούν πληρωμή αντίστοιχη με το 10-30% των χρημάτων που συγκεντρώνει η υπηρεσία από κάποια υπόθεση.
Η ρυθμιστική αρχή διέθεσε σχεδόν 200 εκατ. δολάρια σε έναν άγνωστο πληροφοριοδότη το 2022, το μεγαλύτερο ποσό που χορηγήθηκε βάσει του νόμου Dodd-Frank από την CFTC ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε σε εγρήγορση για το κλείσιμο των ρυθμιστικών κενών, τη σύσφιγξη και τη συγκέντρωση των χώρων, στους οποίους οι δράστες μπορεί να ενεργούν στο σκοτάδι», τόνισε η Τζόνσον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr