Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χρήστες που έχουν ως βάση τη ΜΕΝΑ έλαβαν 566 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα μεταξύ του Ιουλίου του 2021 και του Ιουνίου του 2022, αύξηση 48% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ακολούθησε η αγορά της Λατινικής Αμερικής με 40%, της Βόρειας Αμερικής με 36% και της Κεντρικής και Νότιας Ασίας με 35%.
Η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστιαία βάση σημειώθηκε στην Αίγυπτο, όπου οι όγκοι συναλλαγών κρυπτονομισμάτων υπερτριπλασιάστηκαν. Η Chainalysis ανέφερε ως αιτίες της εντυπωσιακής ανόδου την υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας κατά 13,5% καθώς και την αγορά εμβασμάτων της χώρας. Τα εμβάσματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του ΑΕΠ της Αιγύπτου.
Το μεγαλύτερο μερίδιο όσον αφορά μεμονωμένη χώρα το έχει η Τουρκία, καθώς εκεί κινήθηκαν τα 192 δισεκατομμύρια δολάρια από το σύνολο των 566 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ΜΕΝΑ. Και πάλι, η Chainalysis απέδωσε αυτό το φαινόμενο στην απότομη υποτίμηση του νομίσματος, με τον πληθωρισμό να έχει αυξηθεί στο 83,45% τον τελευταίο χρόνο.
«Πλήγμα» στο Αφγανιστάν
Αντίθετα, σε μια άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής, το Αφγανιστάν, η δραστηριότητα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων έχει καταρρεύσει από τον περασμένο Αύγουστο μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τους Ταλιμπάν και την επακόλουθη καταστολή της βιομηχανίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr