Παρόλα αυτά, δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων «σύντομα», καθώς υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα και δύναμη πίσω από αυτά.
Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους Αμερικανούς πολιτικούς, ο Σέρμαν είναι σθεναρά κατά των κρυπτονομισμάτων. Πιστεύει επίσης ότι η απαγόρευση της συγκεκριμένης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ καλύτερο βήμα από την επιβολή κανονισμών.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Los Angeles Times, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος που δεν τα απαγόρευσε πριν από χρόνια, όταν υπήρχαν λιγότερα χρήματα συγκεντρωμένα στον τομέα.
«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε (σε απαγόρευση) σύντομα. Τα χρήματα για λόμπι και τα χρήματα για συνεισφορές εκστρατειών λειτουργούν, διαφορετικά οι άνθρωποι δεν θα το έκαναν. και γι' αυτό δεν έχουμε απαγορεύσει την κρυπτογράφηση. Δεν το απαγορεύσαμε στην αρχή επειδή δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν σημαντικό και δεν το απαγορεύσαμε τώρα επειδή κρύβονται πάρα πολλά χρήματα και δύναμη πίσω από αυτό», επεσήμανε.
Οι κύριες ανησυχίες του Σέρμαν είναι ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν συστημική απειλή για το χρηματοπιστωτικό δίκτυο της Αμερικής και να υπονομεύσουν την υπεροχή του δολαρίου. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι παραβάτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν Βitcoin και altcoins στις εγκληματικές τους επιχειρήσεις, περνώντας κάτω από το ραντάρ των αρχών.
Ο βουλευτής προχώρησε περαιτέρω περιγράφοντας τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ως ένα σχήμα Ponzi, καθώς η πλειοψηφία των επενδυτών αγοράζουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μόνο για να τα πουλήσουν αργότερα σε υψηλότερη τιμή:
«Το κρυπτονόμισμα είναι ένα meme στο οποίο επενδύεις, με την ελπίδα ότι μπορείς να το πουλήσεις σε κάποιον άλλον προτού τελειώσει. Αυτό είναι το ωραίο με ένα σχήμα Ponzi», είπε.
Σε αντίθεση με την άποψη του Σέρμαν, ο Άλεξ Γκλαντστάιν (CSO του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έκρινε ότι το κύριο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικά επωφελές χρηματοοικονομικό εργαλείο για τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων οικονομιών και εκεί όπου κυριαρχούν οικονομικές αναταράξεις.
«Για ανθρώπους σε μέρη όπως το Ιράν, η Παλαιστίνη, η Κούβα ή η Κίνα, το Βitcoin δεν είναι η πρώτη τους (επιλογή), είναι το σχέδιο Β. Είμαι βέβαιος ότι θα ήθελαν απλώς να χρησιμοποιούν το δολάριο όπως κάνουμε εμείς στην Αμερική. Αλλά μαντέψτε, (δεν μπορούν). Και το Βitcoin είναι ένα πολύ ωραίο πράγμα να έχεις», εξήγησε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr