Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Chainalysis η αξία των κλεμμένων tokens από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Ιούλιο εκτιμάται κοντά στα 1,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, όταν οι κλοπές κεφαλαίων ανήλθαν στα 1,2 δισ. δολάρια.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η Chainalysis, αυτή η τάση δεν είναι πιθανό να αντιστραφεί σύντομα, «με την κλοπή 190 εκατ. δολαρίων από τη γέφυρα Nomad και επιπλέον 5 εκατ. δολαρίων από πορτοφόλια του Solana, να έχουν καταγραφεί μόλις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου».
«Τα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) είναι ευάλωτα στους χάκερς, καθώς ο ανοιχτός κώδικάς τους μπορεί να μελετηθεί ad nauseum από τους κυβερνοεγκληματίες που αναζητούν θηράματα καθώς και γιατί είναι πιθανό τα πρωτόκολλα να βγουν στην αγορά και να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα οδηγώντας σε κενά όσον αφορά τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας», επισημαίνει η Chainalysis.
Μεταξύ άλλων, σχετικά με τις απάτες κρυπτογράφησης, η εταιρεία πληροφοριών blockchain αναφέρει ότι καταγράφηκε σημαντική πτώση κατά 65% έως τον Ιούλιο, ανάλογη της πτώσης των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι συνολικές απώλειες από απάτες από την αρχή του έτους έως τον Ιούλιο ήταν 1,6 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 65% από τα περίπου 4,46 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Chainalysis εκτιμά ότι μέχρι στιγμής φέτος, ομάδες συνδεδεμένες με τη Βόρεια Κορέα έχουν κλέψει περίπου 1 δισ. δολάρια κρυπτονομισμάτων από πρωτόκολλα DeFi.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr