Με ψήφους 232 έναντι 94, η ετυμηγορία του Request for Comment (RfC), στο οποίο συνεισέφεραν μέλη της κοινότητας της Wikipedia έπειτα από πρόταση του Ιδρύματος Wikimedia, ήταν να σταματήσει να δέχεται δωρεές Bitcoin και κρυπτονομισμάτων.
Το RfC διήρκεσε από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως τις 12 Απριλίου 2022 και στην ψηφοφορία συμμετείχαν κάτι λιγότερο από 400 χρήστες. Το 71,17% των ψηφοφόρων θέλησε να... προστατεύσει τη φήμη του Ιδρύματος Wikimedia, καθώς η αποδοχή δωρεών σε κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κοινότητα εγκρίνει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum.
Ορισμένοι σχολιαστές του RfC πρότειναν να γίνονται δεκτές μόνο δωρεές σε κρυπτονομίσματα που λειτουργούν με τη λογική του Proof-of-Stake, που δεν περιλαμβάνουν εξόρυξη για την έγκριση συναλλαγών.
Η Wikipedia λέει «όχι» σε όλα τα κρυπτονομίσματα, ενώ η Mozilla απαγορεύει μόνο το Proof-of-Work (PoW)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τελευταίο οικονομικό έτος, το Ίδρυμα Wikimedia έλαβε σχεδόν 130.000 δολάρια σε δωρεές κρυπτονομισμάτων, περίπου το 0,08% των εσόδων του, με την πλειοψηφία να προέρχεται από το Bitcoin.
Αντίθετα, η Mozilla ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. Από τον Ιανουάριο του 2022 σταμάτησε να δέχεται δωρεές σε κρυπτονομίσματα, μια επιλογή που έδινε από το 2014. Ο λόγος της απόφασης ήταν η προστασία του περιβάλλοντος.
Ωστόσο, έπειτα από μια περίοδο αδράνειας, την περασμένη εβδομάδα η Mozilla ενημέρωσε την πολιτική της. «Η Mozilla δεν θα δέχεται πλέον κρυπτονομίσματα της λογικής «Proof-of-Work», τα οποία είναι πιο ενεργοβόρα.
Η Mozilla θα δέχεται κρυπτονομίσματα «Proof-of-Stake», τα οποία είναι λιγότερο ενεργοβόρα. Η Mozilla θα αναπτύξει και θα μοιραστεί μια λίστα με κρυπτονομίσματα που δεχόμαστε μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr