Όπως εξήγησε, η σύγκρουση θα ωθήσει τις χώρες να επανεκτιμήσουν την εξάρτηση από τα συμβατικά νομίσματα. «Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, αρκετές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στα ψηφιακά νομίσματα και να καθορίσουν τα ρυθμιστικά πλαίσια κάτω από τα οποία λειτουργούν», συμπλήρωσε.
Ο Φινκ ανέφερε ως παράδειγμα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία πρόσφατα δημοσίευσε μια λευκή βίβλο που εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός πιθανού ψηφιακού νομίσματος.
«Ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακών πληρωμών, σχεδιασμένο προσεκτικά, μπορεί να βελτιώσει τον διακανονισμό διεθνών συναλλαγών μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς», επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. «Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του κόστους των διασυνοριακών πληρωμών, για παράδειγμα όταν οι ομογενείς εργαζόμενοι στέλνουν τα κέρδη πίσω στις οικογένειές τους», συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ότι η BlackRock μελετά τα ψηφιακά νομίσματα και τα stablecoins ως απάντηση στο αυξημένο ενδιαφέρον από τους πελάτες. Τον Φεβρουάριο, το CoinDesk ανέφερε ότι ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει τώρα να προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στους πελάτες του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η στάση του Φινκ αποτελεί στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη εκτίμησή του για το ενδιαφέρον των πελατών για τα κρυπτονομίσματα, καθώς τον Ιούλιο του περασμένου έτους είπε σε συνέντευξη ότι δεν βλέπει μεγάλη ζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr