Πολλοί ξέρουν ότι η τεχνολογία των blockchain υποστηρίζει το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η τεχνολογία των blockchain έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες γιατί τα ψηφιακά «έξυπνα» συμβόλαια μπορούν να μετατρέψουν τον χρηματοοικονομικό τομέα, τον ασφαλιστικό τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα, τα λογιστικά και άλλους τομείς.
Το 2021 ήταν μία από τις πιο σημαντικές και επεισοδιακές χρονιές στον τομέα των blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Οι ρυθμιστές στις ΗΠΑ συζητάνε πώς μπορούν να ρυθμίσουν τα stablecoins και έχουν εγκρίνει τα ETFs bitcoin. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας.
Το 2021 είναι μόνο μία πρώτη ιδέα αυτών που θα δούμε το 2022. Υπάρχουν πέντε πιθανές τάσεις που μπορεί να γίνουν του χρόνου, και να διευκολύνουν την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.
- Περισσότερες χώρες θα ενσωματώσουν κρυπτονομίσματα στα χρηματοοικονομικά τους συστήματα
Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα. Είναι πολύ πιθανό να δούμε κι άλλες χώρες να ενσωματώνουν κρυπτονομίσματα στα χρηματοοικονομικά τους συστήματα.
Του χρόνου, λογικά θα δούμε την Ευρωζώνη να παρουσιάζει τις ρυθμίσεις της για την κρύπτο-αγορά.
Όταν αρχίσουν να ρυθμίζουν κι άλλες χώρες τα κρυπτονομίσματα, αυτό θα οδηγήσει περισσότερες κυβερνήσεις να αρχίσουν να εξερευνούν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ενσωματώσουν τα κρυπτονομίσματα στην οικονομία τους.
Οι ειδικοί του τομέα, πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν μία συνήθεια στις ζωές μας, με το 54% να πιστεύει ότι μέχρι το 2050, το bitcoin θα έχει αντικαταστήσει τα παραστατικά χρήματα και θα κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία.
- Η παραδοσιακή χρηματοοικονομία θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στα κρυπτονομίσματα
Το 2021, πολλοί θεσμικοί επενδυτές άρχισαν να επενδύουν στον κρύπτο-κόσμο. Τον Μάρτιο, η Morgan Stanley έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που πρόσφερε στους πελάτες της πρόσβαση σε ταμεία bitcoin.
Ακόμα και ο μεγαλύτερος διαχειριστής αγαθών στον κόσμο, η BlackRock, έκανε τα πρώτα της βήματα στον κρύπτο-κόσμο φέτος.
Αυτή είναι μόνο η αρχή των επενδύσεων των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κρύπτο-κόσμο, καθώς συνεχίζουν να εξερευνάνε τον χώρο και να μαθαίνουν περισσότερα.
- Τα κρυπτονομίσματα θα έχουν περισσότερες χρήσεις
Το 2021 ήταν μία σημαντική χρονιά για τα NFTs. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η συνολική αξία των πωλήσεων των NFTs στην αγορά της τέχνης ήταν $774 εκατομμύρια.
Τώρα που έχουμε καταφέρει να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των blockchain για να δημιουργούμε τέχνη που είναι αυθεντική και δεν θα πλαστογραφηθεί, ξέρουμε ότι μπορούμε να βρούμε σίγουρα και άλλες περιπτώσεις όπου τα κρυπτονομίσματα μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.
Το 2022, μπορεί να δούμε τις τεχνολογίες blockchain να κάνουν τις ψηφιακές μας ταυτότητες πιο ασφαλείς και εύκολες να διαχειριστούμε καθώς και να βελτιώσουν διαδικασίες στους τομείς της υγείας, των χρηματοοικονομικών και της δημόσιας πολιτικής.
- Ευθυγραμμισμένες ρυθμίσεις ανάμεσα στις περιοχές
Τον επόμενο χρόνο θα δούμε περισσότερες ρυθμίσεις στον κρύπτο-τομέα, οι οποίες θα επιτρέψουν στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες με ασφάλεια. Αυτό θα είναι σημαντικό για τις κρύπτο-εταιρείες στο να δημιουργήσουν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, και να προστατέψουν τους πελάτες τους και τα χρηματοοικονομικά συστήματα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωζώνη έχουν αρχίσει να γίνονται ηγέτες στην δημιουργία δίκαιων και βιώσιμων ρυθμίσεων για τα κρυπτονομίσματα. Το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, η Σιγκαπούρη, η Βίλνιους και το Σαν Σαλβαδόρ, μπορεί να γίνουν παγκόσμια κέντρα κρυπτονομισμάτων του χρόνου γιατί αναμένεται να παρουσιάσουν φιλικά ρυθμιστικά καθεστώτα.
- Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου κρυπτονομισμάτων θα γίνουν πιο συχνοί
Μπορείς να καταθέσεις (staking) το bitcoin, το Ethereum και τα stablecoin σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου κρυπτονομισμάτων για να κερδίσεις περισσότερα έσοδα λόγω αυξημένης απόδοσης.
Δύο διευθυντές της JP Morgan είπαν ότι το staking θα γίνει πιο γνωστό φέτος ως τρόπος εσόδων για τους επενδυτές. Σύμφωνα με αναλυτές, το staking φέρνει περίπου $9 δισεκατομμύρια σε έσοδα κάθε χρόνο.
Η κυκλοφορία του Ethereum 2.0, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υιοθέτηση του staking στον κόσμο της αποκεντρωμένης οικονομίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr