Η αξία του bitcoin βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες κάτω από τις 40.000 ευρώ.
“Νομίζω ότι είχε δημιουργηθεί προσμονή πριν από το γεγονός (Ελ Σαλβαδόρ), παρόμοια με αυτή που είδαμε όταν το Coinbase καταχωρήθηκε στο Nasdaq” δήλωσε ο Henrik Andersson, ο διευθυντής επενδύσεων στην Apollo Capital, μία εταιρεία επενδύσεων κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία.
Κάποια στιγμή την Τρίτη, το ψηφιακό νόμισμα έπεσε κατά 18.6%, αφαιρώντας πάνω από $180 δισεκατομμύρια από την αγορά.
Ήταν μία ιστορική μέρα για το bitcoin καθώς το πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ να το κάνει νόμισμα συναλλαγών και πληρωμών είχε μία ανώμαλη έναρξη.
Τεχνολογικά προβλήματα εμποδίσαν την χρήση του ενώ υπήρχαν διαμαρτυρίες στους δρόμους από δύσπιστους πολίτες.
Καθώς το bitcoin ταλαντευόταν, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είχε αγοράσει 150 ακόμη bitcoin την Τρίτη αξίας περίπου $7 εκατομμυρίων.
“Αυτό έχει υπογραμμίσει την δυσκολία του να προστατεύεις την αξία του bitcoin ως το νόμισμα της χώρας” είπε μία οικονομολόγος της Monex Securities. “Οι αγορές δεν φάνηκε να είναι αποτελεσματικές στο να σταματήσουν την πτώση του”.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης πανικού, οι μεγάλες Αμερικάνικες υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, Coinbase Global Inc, Kraken και Gemini αντιμετώπισαν καθυστερήσεις σε κάποιες συναλλαγές. Και οι τρείς εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι τα συστήματά τους έχουν τώρα αποκατασταθεί.
Επίσης, ο Αμερικάνικος ρυθμιστής κινητών αξιών έχει απειλήσει ότι θα κάνει μήνυση στην Coinbase Global Inc αν η εταιρεία συνεχίσει με τα πλάνα της να κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει τους χρήστες να παίρνουν επιτόκιο δανείζοντας κρυπτονομίσματα.
Κάθε αρχή και δύσκολη εκτιμούν κάποιοι και θεωρούν πως πρόκειται απλώς για ένα στραβοπάτημα. Δείτε ΕΔΩ τα συν και τα πλην από την υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr