Έρευνα του CNBC και του Momentive στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5,500 ανθρώποι, έδειξε ότι το 45% επενδύει τα χρήματά τους στις αγορές. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς άρχισε να επενδύει το 2020 ή αργότερα.
Οι επενδυτές ηλικίας 18 με 34 ετών είναι πάνω από δύο φορές πιο πιθανό από τους έμπειρους επενδυτές να έχουν κρυπτονομίσματα (26% έναντι 12%). Είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ερευνούν επενδυτικές ιδέες σε σχέση με τον γενικότερο πληθυσμό (35% έναντι 18%) και να χρησιμοποιήσουν αυτό-εξυπηρετικές εφαρμογές στα κινητά τους ως ο βασικός τρόπος για να διαχειρίζονται τις επενδύσεις τους (57% έναντι 31%).
Πολλοί νέοι επενδυτές πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα τους φέρουν μεγάλες επιστροφές. Όταν ρωτήθηκαν πως θα επένδυαν ένα δώρο $1000 για να πάρουν τις μεγαλύτερες επιστροφές τον επόμενο χρόνο, το 21% των 18-34 ετών είπαν ότι θα το έβαζε σε Bitcoin.
Ανάμεσα στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων όλων των ηλικιών, το 44% προσελκύεται από την προοπτική των κρυπτονομισμάτων για μεγάλη ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, ενώ το 60% βλέπει προοπτική για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα είχαν μία περίεργη και άγρια διαδρομή τον περασμένο χρόνο. Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έπιασε τιμές ρεκόρ πάνω από $63,000 στις αρχές του Απριλίου πριν πέσει απότομα στα $30,000 τον Μάιο. Η τιμή του ανέβηκε στα $50,000 την Δευτέρα, η υψηλότερη τιμή τους τελευταίους τρεις μήνες και η τριπλάσια τιμή από πέρυσι τέτοια εποχή.
“Πριν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα πρέπει να καταλάβει ακριβώς σε τί επενδύει και γιατί το κάνει αυτό και μετά να καταλάβει το ρίσκο” είπε ο διευθυντής επενδύσεων του ClearPath Capital Partners, Simon Tryzna.
Μην βάλεις περισσότερα από αυτά που δεν έχεις το περιθώριο να χάσεις. Οι οικονομικοί σύμβουλοι προτείνουν να χρησιμοποιήσεις το 5% με 10% του πορτοφολιού σου για επενδύσεις που σε ενδιαφέρουν, όπως τα κρυπτονομίσματα, ενώ λένε να βάλεις τα υπόλοιπα σε κάτι λιγότερο ριψοκίνδυνο που καλύπτει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια που βασίζονται σε δείκτη ή τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs).
“Να επενδύσεις σε χρήματα που δεν θα χρειαστείς για τουλάχιστον μία δεκαετία. Γιατί; Θα γίνεις είτε πλούσιος είτε δεν θα είσαι απελπισμένος για τις απώλειες σου” δήλωσε η Erika Safran μία διευθύντρια στο Safran Wealth Advisors.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr