Τη νέα «βουτιά» της τουρκικής λίρας προκαλεί η αβεβαιότητα με τα ελληνοτουρκικά, καθώς και η νέα έξοδος του Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας εξαιτίας του κορονοϊού έχουν οδηγήσει τη λίρα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έχοντας χάσει περισσότερο από το 25% της αξίας της από τις αρχές του έτους.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Tatha Ghose, ανώτερη οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην Commerzbank της Γερμανίας, «η λίρα της Τουρκίας μπορεί να φτάσει ακόμα και σε επίπεδα που αγγίζουν το 8,5 ανά δολάριο, επειδή οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τις πολιτικές παρεμβάσεις στις αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα».
Υπό αυτές τις συνθήκες, η τουρκική λίρα υποχωρεί εκ νέου κατά 0,11% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να ανέρχεται στις 7,9191 λίρες ανά δολάριο. Στο ίδιο μήκος κύματος, η τουρκική λίρα χάνει κατά 0,08% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στις 9,2965 λίρες ανά ευρώ.
Παράλληλα, σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά των εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,58% στα 40,80 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ καταγράφει απώλειες 0,60% στα 43,06 δολάρια το βαρέλι. Τέλος, ο χρυσός χάνει οριακά κατά 0,01% στα 1.907,10 δολάρια ανά ουγγιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr