Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης μόνο το 7% της υποτίμησης στην στερλίνα οφείλεται στην πτώση που ακολούθησε το βρετανικό δημοψήφισμα.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η έκθεση προειδοποιεί πως το νόμισμα δεν αναμένεται να ενισχυθεί από τα τρέχοντα επίπεδα σύντομα.
Η πρόσφατη πτώση της στερλίνας αποδίδεται στις προσδοκίες ότι η βαρύτητα του City στη βρετανική οικονομία θα υποχωρήσει σταδιακά λόγω του Brexit και στα μέτρα που έχει λάβει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες από την έξοδο, υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.
Το βρετανικό νόμισμα έχει υποστεί έντονες αναταράξεις από τον Ιούνιο. Το νόμισμα βούτηξε από τα 1,50 δολάρια στο χαμηλό 31 ετών του 1,32 δολάρια και τώρα παραμένει υπό πίεση στα 1,22 δολάρια.
Η στερλίνα βρίσκεται αυτή την στιγμή 17% χαμηλότερα από το δολάριο από την αρχή του έτους.
Αλλά ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως το βρετανικό νόμισμα είναι συνηθισμένο σε έντονες διακυμάνσεις. «Από το 1975, η στερλίνα έχει περάσει οκτώ σοβαρές περιόδους πτώσης. Κατά μέσο όρο, τα επεισόδια αυτά διήρκησαν έξι μήνες, με τη στερλίνα να διολισθαίνει 13,8% έναντι του δολαρίου και 18% έναντι του ευρώ. Η μεγαλύτερη πτώση της στερλίνας έναντι του δολαρίου ήταν το 1981 και το 1982, στο 19%» αναφέρεται στην έκθεση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr