Μικρότερες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην Εθνική, στην Πειραιώς, στην Alpha Bank, στο ΤΤ και στην ΑΤΕ. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 0,81% την ώρα που ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,38%. Τους αναλυτές έχει αρχίζει και προβληματίζει η αδυναμία που δείχνει και πάλι η αγορά στο να κινηθεί προς τις 3.400 μονάδες και φοβούνται πτωτική διαφυγή της συσσώρευσης. Παράλληλα στο σύστημα δεν φαίνεται πως υπάρχουν εισροές κεφαλαίων με αποτέλεσμα η αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Όπως έχουν τονίσει εδώ και μέρες οι αναλυτές μέσω σχετικών τους εκθέσεων η αγορά θα χρειαστεί αυξημένο όγκο προκειμένου να δει υψηλότερα επίπεδα καθώς πιο ψηλά αναμένεται να ενταθούν οι ρευστοποιήσεις.
Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης είναι 14 μονάδες πάνω από τις 3.300 μονάδες και οδεύει προς νέα δοκιμασία του κάτω εύρους της συσσώρευσης.
Πλην των τραπεζικών μετοχών και του ΟΠΑΠ, χαμηλότερα κινείται και ο Φουρλής αλλά με χαμηλούς όγκους. Επίσης πιέσεις ασκούνται και στη μετοχή της ΕΧΑΕ. Πολύ καλή είναι η εικόνα της Ιντραλότ η οποία ενισχύεται 3%, της Coca Cola αλλά και της MIG αλλά και της Marfin PB. Ελλάκτωρ και ΔΕΗ συσσωρεύουν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο, ενώ οι μάχες στον ΟΤΕ συνεχίζονται πάνω από τα 14 ευρώ. Επί της μετοχής έχουν αλλάξει χέρια 1,55 εκατ. τεμάχια.
Ισορροπία παρατηρείται μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών με τη συνολική αξία συναλλαγών να πλησιάζει τα 95 εκατ. ευρώ. Η Κατσέλης που ανακοίνωσε αποτελέσματα ευνοημένα από τη φορολογία ενισχύεται, κέρδη καταγράφει η ΝΕΛ και η Betanet. Στις πτωτικές οι απώλειες των μετοχών τουλάχιστον εκεί που υπάρχουν σημαντικές απώλειες αυτές δε συνοδεύονται από αξιόλογο όγκο συναλλαγών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr