Ξέφρενο πάρτι στήθηκε στις μετοχές με τους αγοραστές να τρέχουν να μαζέψουν πίσω τις μετοχές τους. Ο FTSE 20 ενισχύθηκε κατά 3,48% κλείνοντας στις 2.484,40 μονάδες Χαμηλό έγραψε 115 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο. Ο 40άρης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 3,39% και ο 80άρης κατά 3,23%. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν πράξη 245 ενισχύθηκαν και 36 υποχώρησαν.
Η μετοχή του ΟΛΘ βρέθηκε στην πρώτη θέση των ανοδικών με κέρδη 16,56%. Η ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 9,84%, η Aplha Bank 8,83%, η Εθνική και η Πειραιώς κατά 3,03% και 3,04% αντίστοιχα.
Η μετοχή της Μυτιληναίος ενισχύθηκε κατά 5,71% καθώς η UBS ενέταξε τη μετοχή στις 20 κορυφαίες της επιλογές από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο ΟΠΑΠ παρέμεινε από το πρωί δυνατός στα τερματικά και μόλις το κλίμα άλλαξε βρέθηκε στα 25,90 ευρώ και στο +7,08%. Την ώρα που η αγορά βρισκόταν στα χαμηλά της ημέρας ήταν από τις λίγες μετοχές που κρατούσαν κέρδη από τα βαριά χαρτιά. Καλή και η αντίδραση της μετοχής του Φουρλή η οποία ενισχύθηκε κατά 6,83%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 680 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 49 εκατ. αφορούσαν πακέτα.
Και την επόμενη εβδομάδα η τάση αναμένεται από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Ωστόσο στα θετικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε πως ο γενικός δείκτης έκλεισε πάνω από τη ζώνη στήριξης αναιρώντας το σήμα που έδωσε χθες όταν έκοψε τη στήριξη προς τα κάτω.
Το σχόλιο της Πήγασος ΑΧΕ
Με άνοδο 0,93% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα καθώς ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 4.678,23 μονάδες. Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές αυξημένες κατά 33,4% διαμορφώθηκαν στα 583,2 εκ. ευρώ, ενώ παρατηρήθηκαν εκροές 26,8 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού ανεβάζοντας τις συνολικές εκροές στα 895,17 εκ. ευρώ από την αρχή του χρόνου.
Έχοντας χάσει σχεδόν 12% από τα υψηλά και αφού η αγορά είχε αρχίσει να πιστεύει το ενδεχόμενο ενός πολύ απαισιόδοξου σεναρίου ο Γενικός Δείκτης και γενικά οι ξένες αγορές βρήκαν στήριξη στην απόφαση της FED και ανέκαμψαν με δυναμικό τρόπο στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής. Αν κάτι δοκιμάζεται αυτή την περίοδο περισσότερο είναι η ψυχολογία των εμπλεκομένων καθώς οι διακυμάνσεις και το καθημερινό εύρος τιμών έχουν αυξήσει την νευρικότητα και την ανασφάλεια των εμπλεκομένων.
Η λογική του «πρώτα αντιδρούμε και μετά ρωτάμε» που διακατέχει τους επιθετικούς παίκτες των αγορών έχει δηλητηριάσει την χρηματιστηριακή ατμόσφαιρα μετατρέποντας ακόμα και συντηρητικούς επενδυτές σε ανήσυχους σκεπτικιστές ενώ η παρουσίαση σε υπερθετικό βαθμό των επιπτώσεων από την χρεοκοπία των επενδυτικών κεφαλαίων που είχανέκθεση στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων (μείωση της κατανάλωσης, μείωση κερδοφορίας εταιριών χρηματοπιστωτικού χώρου, κλπ) οδήγησε στις γνωστές υποτιμητικές υπερβολές που δημιουργούνται από την αδιάκριτη μείωση θέσεων σε όλες τις μετοχικές αξίες. Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των επιπτώσεων ένα μεγάλο μέρους έχει τιμολογηθεί από όλες τις αγορές ενώ πλέον το χρηματιστηριακό σκηνικό στην χώρα μας θα αρχίζει να επηρεάζεται και από την προεκλογική διαδικασία αφού η αγορά αναμένει τις εξαγγελίες των κομμάτων που αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές, το ασφαλιστικό και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Επιπλέον η επόμενη εβδομάδα έχει περισσότερο υλικό από αποτελέσματα ενώ στον ορίζοντα αρχίζουν να επιστρέφουν και οι πρώτες ενδείξεις για νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης επανήλθε πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών σε μια κίνηση υψηλής μεταβλητότητας 220 μονάδων που θα χρειαστεί καιρός για να ξεχαστ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr