Νωρίτερα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,34% στις 851,64 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει κάμψη κατά 0,31% στις 2.210,90 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 5,24 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 21 ενισχύονται, 14 υποχωρούν και εννέα παραμένουν αμετάβλητες.
Πτωτικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος κατά 1,11% στις 840,20 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα μειώνεται κατά 1,37%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 1,91% και η Eurobank κατά 1,40%.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Grivalia Properties διολισθαίνει άνω του 3%, ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνεται η πτώση για τις μετοχές των Aegean και EXAE.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Lamda Development ενισχύεται κατά 1,15%, της ΓΕΚ Τέρνα κατά 0,51% και του ΟΤΕ κατά 0,37%.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 0,3 μονάδα βάσης στο 5,282%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,2 μονάδα βάσης στο 3,391%. Σχεδόν αμετάβλητα παραμένουν και τα 10ετή spreads, τα οποία σημειώνουν άνοδο κατά 0,3 μονάδα βάσης, στις 476,2 μονάδες βάσης.
Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, οι επενδυτές αναμένουν τα «θετικά νέα» από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος απόψε αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Όπως είναι εύλογο, η Αθήνα προσδοκά μία αναβάθμιση, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Moody’s, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των κρατικών ομολόγων.
Χθες, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανέκρινε επί της αρχής το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση της λήψης νέων μέτρων για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, το οποίο παραμένει «εξαιρετικά μη βιώσιμο». Επί της ουσίας, πάντως, η έκθεση του Ταμείου δεν προσέφερε κάτι νεότερο στις τρέχουσες εξελίξεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr