Σημαντικό ρόλο στις θετικές επιδόσεις έπαιξε και η είδηση-εκτίμηση του CNBC πως το ΔΝΤ έχει πια σημαντικές πιθανότητες παραμονής στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης υπέστη απώλειες 0,59% Η ετήσια καθυστέρηση που καταγράφεται στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας έχει προκαλέσει μια απαξιωτική εικόνα της αγοράς, καθώς οι επενδυτές μετρούν απλώς τους μήνες να περνούν χωρίς να βλέπουν αποτέλεσμα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η αγορά παραμένει με αρνητική απόδοση από το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά το χειρότερο στοιχείο είναι η κατάρρευση της μέσης αξίας των ημερήσιων συναλλαγών χαμηλότερα από τα 40 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην αύξηση των εξαγωγών, καθώς διαπιστώνουν ότι οι εγχώριοι καταναλωτές έχουν περιορίσει πλέον και τα απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής (γάλα, κρέας κ.λπ.).
Στο ταμπλό τώρα, τρεις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι ΜΕΤΚΑ, Εθνική και Jumbo, σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 4%, ενώ άνω του +3% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Τιτάν, Πειραιώς και ΔΕΗ. Κέρδη 2,15% σημείωσε η ΕΧΑΕ, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Aegean, Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Alpha Bank και Βιοχαλκο, αν και οι τραπεζικές μετοχές έφτασαν κάποια στιγμή μέσα στη συνεδρίαση να καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούσαν το 4%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν τελικά οι Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ. Μικρές, στον αντίποδα, ήταν οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΕΕΕ, Σαράντη, Λάμδα και Folli Follie.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr