Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χτες στα διεθνή μέσα, η πρόταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της (ΕΚΤ) για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προβλέπει αγορές κρατικών ομολόγων 50 δισ. ευρώ το μήνα.
Στο μεταξύ, φαίνεται ότι οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε πιο επιθετικές ενέργειες για να καταπολεμήσουν τον αποπληθωρισμό, με χθεσινό παράδειγμα την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, η οποία μείωσε για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009 το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,75%.
Ο Καναδάς προέβη στην κίνηση αυτή για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τη πτώση των τιμών του πετρελαίου, δεδομένου ότι η χώρα αποτελεί εξαγωγέα του "μαύρου χρυσού".
Επιπλέον, στην Κίνα νωρίτερα η κεντρική τράπεζα παρείχε ρευστότητα στις τράπεζες με βραχυπρόθεσμα εργαλεία ρευστότητας, τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει για ένα χρόνο, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι πιθανόν θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οποίας βρίσκεται σε χαμηλό 24 ετών.
Στο ταμπλό, ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης στην Κίνα ενισχύεται 0,53% και ο Shanghai Composite κερδίζει 0,59%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,61%.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε ήπια ανοδικά 0,28% στις 17.392,02 μονάδες ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 1.389,43 μονάδες.
Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,30% και ο Κospi στην Ν. Κορέα βρίσκεται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr