Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Ειδικότερα, στις 11:15, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,11% στις 6.812 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,04% στις 9.474 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 4.378 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 343 μονάδες.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η Γερμανία κατέγραψε πλεόνασμα 4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συνυπολογίζοντας τους προϋπολογισμούς των κρατιδίων αλλά και το σύστημα πρόνοιας, το συνολικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,1% του ΑΕΠ, από 0,3% του ΑΕΠ το 2013.
Στο ταμπλό, η Novartis κερδίζει 3,1%, καθώς οι δοκιμές ενός νέου φαρμάκου για την καρδιοπάθεια δείχνουν θετικά αποτελέσματα. Οι αγορές αναμένουν το φάρμακο να εισέλθει στην αγορά, δίνοντας ώθηση στα έσοδα της φαρμακευτικής.
Επίσης, στο +2,5% βρίσκεται η Havas, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου εξαμήνου φτάνουν τα 867 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 849 εκατ. ευρώ.
Στον αντίποδα, η Tesco υποχωρεί κατά 1,9%, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Harris Associates μείωσε την συμμετοχή της σε 1% από 3% προηγουμένως. Επίσης, σε διαφορετική ανακοίνωση η Stoxx Ltd. ανέφερε ότι θα την αφαιρέσει από τον σύνθετο δεικτη Stoxx Europe 50.