Ξεκίνημα με το αριστερό πραγματοποιούν οι αμερικανικοί δείκτες κατά το άνοιγμα της Δευτέρας, καθώς τα στοιχεία για την οικονομία της Ιαπωνίας έχουν επιφέρει προβληματισμό στους επενδυτές σε διεθνές επίπεδο.
Ακόμα, στην αρνητική εικόνα συμβάλουν για ακόμα μια φορά, τα σενάρια για την υποχώρηση του προγράμματος κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από τη Fed, ύψους 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως.
Ο Dow χάνει 0,24% στις 15.392 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 3.656 μονάδες.
Ο S&P 500 πέφτει 0,26% στις 1.687 μονάδες.
Στο μέτωπο των επιχειρήσεων ξεχωρίζει η BlackBerry, με τη διοίκηση της εταιρίας να ανακοινώνει πως εξετάζεται η δημιουργία κοινοπραξιών, στρατηγικών συνεργασιών ή ακόμη και η πώληση της ίδιας της εταιρείας.
Την ίδια στιγμή, ο Prem Watsa, πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial, του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Για την απόφασή του αυτή επικαλέστηκε ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.
Η εικόνα στην Ευρώπη
Με πτώση κινούνται τη Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι αγορές διχάζονται μεταξύ των θετικών μηνυμάτων από την Κίνα και την ενδεχόμενη πρωτοβουλία του Πεκίνου για στήριξη της οικονομίας και της μείωσης του ΑΕΠ της Ιαπωνίας.
Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 σημειώνει απώλειες-0,30%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει +0,36%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί -0,32% και ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο -0,33%. Αρνητική είναι η εικόνα και στον ευρωπαϊκό νότο με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να χάνει -0,07% και τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να κινείται με πτώση -0,30%.
Εν τω μεταξύ, κέρδη +1,46% καταγράφει η μετοχή της Technip, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε πεδία πετρελαιοπηγών εξασφάλισε συμφωνία με τη βραζιλιάνικη Petrobas. Εξάλλου, άνοδο +1,23% παρουσιάζει η μετοχή της Royal Bank of Scotland Group μετά τις εκτιμήσεις του Τύπου ότι η τράπεζα θα μείνει στο Δημόσιο για τουλάχιστον μία 5ετία ακόμη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr