Με απώλειες έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους οι αμερικανικοί δείκτες, με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ να «τρομάζουν» τις αγορές.
Είχε προηγηθεί η θετική αντίδραση των επενδυτών στην απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Ο Dow έπεσε 0,44% στις 14.448 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,31% στις 3.235 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 0,31% στις 1.552 μονάδες.
Στο μέτωπο των επιχείρησεων, η Dell επιβεβαίωσε πως έλαβε εναλλακτικές προσφορές εξαγοράς από πως έχει λάβει δύο νέες προσφορές εξαγοράς από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn και την εταιρεία private – equity Blackstone Group, που σύμφωνα με ειδική επιτροπή ενδέχεται να είναι πιο συμφέρουσες από την αρχική πρόταση που είχε υποβάλει πριν ένα μήνα ο ιδρυτής της Michael Dell.
Στον αντίποδα η μετοχή της Blackberry υποχωρεί 7,5% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου από τη Goldman Sachs.
Κάτω και η Ευρώπη
Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, μετά από την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Οι τραπεζικές μετοχές αποτελέσαν «βαρίδι» για τις αγορές, σημειώνοντας σημαντικές απώλειες ύστερα από τις δηλώσεις του Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
Ο FTSE έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 6.378 μονάδες.
Ο CAC υποχώρησε 1,12% στις 3.728 μονάδες.
Ο DAX έχασε 0,51% στις 7.871 μονάδες.
Ο IBEX 35 υποχώρησε 2,26% στις 8.141 μονάδες, ενώ καθοδικά κινήθηκe και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, που έχασε 2.50% στις 15.644 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,35% στις 293 μονάδες.
Στα μάκρο της ημέρας, στο 0.3% από το αρχικό 0.8% αναθεώρησαν την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας το 2013 οι πέντε «σοφοί» της χώρας. Η αναθεώρηση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η οποία επιβάρυνε στατιστικά και το 2013.
Το συμβούλιο των οικονομολόγων που συνεργάζονται με την γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον λίγο πιο απαισιόδοξο από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο είχε προβλέψει για το τρέχον έτος ανάπτυξη 0.4%.
Η ανάπτυξη θα προέλθει κυρίως από την εσωτερική ζήτηση και την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία ωθείται σημαντικά από την σταθερότητα στην αγορά εργασίας, υποστηρίζουν οι «σοφοί», οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση των κεφαλαίων επενδύσεων, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο.
Ελαφρώς αρνητική θα είναι, τονίζουν, η συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στην ανάπτυξη, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 3% και τις εισαγωγές κατά 4%.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η σχετικώς ισχυρή οικονομική θέση της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο ένα μικρό έλλειμμα, της τάξης του 0.2% και πληθωρισμό περίπου στο 1.7%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr