Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.044,76 μονάδες με άνοδο 1,19%, ενώ ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι τις πρώτες τρεις ώρες της συνεδρίασης ο τζίρος ήταν μόλις 26 εκατ. ευρώ, ενώ στο καμπανάκι λήξης έφτανε στα 66 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδα, ο Γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,17%, έχοντας τέσσερις στις πέντε ανοδικές συνεδριάσεις.
Παρά την άνοδο των τραπεζών, τα στηρίγματα που λειτούργησαν ολόκληρη την εβδομάδα, από τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, ήταν παρόντα και σήμερα, με τους τίτλους να κλείνουν στο +4,20%, στο +1,55% και στο +2,07% αντίστοιχα. Επικουρικά λειτούργησε και η Βιοχαλκο η οποία έφτασε στο +4,06%, διευρύνοντας το 4ήμερο ανοδικό σερί.
Η εικόνα των τραπεζών όμως ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα. Η Εθνική "έπιασε" και πάλι το 1 ευρώ, κλείνοντας στο 1,01 ευρώ και στο +2,02%, η Alpha Bank έκλεισε στα 1,20 ευρώ και στο +1,69% και η Πειραιώς βρέθηκε στα 0,2780 ευρώ και στο +1,83%. Πολύ καλή εμφανίστηκε και η Κύπρου κλείνοντας στο +5,22% και στα 0,2420 ευρώ, υπεραποδίδοντας στον large cap.
Στον αντίποδα βρέθηκε η Eurobank, η οποία υποχώρησε κατά 2,77% στα 0,4570 ευρώ, ενώ Τιτανας και ΦΦΓΚΡΠ διαμορφώθηκαν με αρνητικό πρόσημο, στο -1,96% και στο -0,73%.
Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα για το ταμπλό, όπως άλλωστε δείχνει και η διακύμανση της εβδομάδας, με την αγορά να αναμένει τις εξελίξεις με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Άλλωστε, ενδεικτικό της τραπεζοκεντρικής "προσήλωσης" της αγοράς ήταν και το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, περί ενός νέου haircut στα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση που επιστρέψει ο προϋπολογισμός σε πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και το haircut αφορά τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει ο επίσημος τομέας, δηλαδή η ΕΕ και η ΕΚΤ, τότε αυτό θα ήταν μια μεγάλη ανάσα για τη χώρα μας, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί εκ νέου ο τραπεζικός κλάδος. Ίσως η άνοδος της αγοράς να συνδέεται και με μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς να οδηγηθούμε σε αυτό το συμπέρασμα, δεδομένου ότι ένα OSI, όπως κωδικοποιημένα αναφέρεται το haircut στα ομόλογα του επίσημου τομέα, είναι μία περίπλοκη διαδικασία με ισχυρά πολιτικά και νομικά εμπόδια. Γι' αυτό άλλωστε και οι συστάσεις του ΔΝΤ προς αυτήν την κατεύθυνση πέφτουν προς στιγμήν στο κενό, παρά τις ευεργετικές επιδράσεις που θα είχε κάτι τέτοιο για την Ελλάδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr