Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Τα "βλέμματα" των αγορών στραμμένα στη συνάντηση των Σόιμπλε - Μπαρουάν, των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, αντίστοιχα, η οποία εάν τελικά θα έχει την ίδια έκβαση με εκείνη των Μέρκελ - Σαρκοζί, τότε θα σημειωθεί εκ νέου "μακελειό" στα διεθνή χρηματιστήρια.
Αυτή την ώρα στο "πράσινο" εξακολουθούν να διαπραγματεύονατι οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά ταμπλό, με τις τράπεζες, Barclays, RBS, και Lloyds να καθορίζουν την ανοδική τάση, καθώς ενισχύονται πάνω από 2%.
Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο δείκτης ftse 100 αυξάνεται κατά 1,21% στις 5.157 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης cac 40 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,56% στις 3.699 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης dax ανεβαίνει κατά 1,50% στις 5.552 μονάδες. Άλμα στο 1,45 για το ευρώ.
Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το πρωί η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ξεπερνώντας το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική της πορεία εδώ και πολλές ημέρες, προσελκύοντας τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο.
Γύρω στις 03:30 GMT η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Όλο και περισσότεροι αναλυτές μιλούν για την πιθανότητα ενός ράλι που πιθανόν να φέρει την αξία του ακόμα και πάνω από τα 2000 δολ. / ουγγιά, σε συνέχεια του limit – up 13% που έχει κερδίσει το μέταλλο τους τελευταίους τρεις μήνες.
Στα μάκρο της ημέρας, πτώση που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σημείωσε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στη Γερμανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Center for European Economic Research.
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στις -37,6 μονάδες τον Αύγουστο, από τις -15,1 μονάδες τον Ιούλιο, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση στις 26 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε κατακόρυφη πτώση στις +53,5 μονάδες από τις +90,6, με τους οικονομολόγους να αναμένουν 87,5 μονάδες.
Αλεξάνδρα Τόμπρα - Σταυρούλα Μαλαίνου