Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Σε σχέση με την Ελλάδα, οι αγορές προεξοφλούν ότι η συμμετοχή των ξένων τραπεζών στο rollover θα είναι ενισχυμένη σε ποσοστό που θα πλησιάσει το 90%.
Σε σχέση με την Ευρώπη, ανησυχεί το κόστος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Τα κέρδη των τραπεζών στο ΧΑ ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά και πάλι σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλών συναλλαγών, αφού ο τζίρος διαμορφώνεται κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται με τους επενδυτές να έχουν μεγάλες επιφυλάξεις λίγο πάνω από τις 1215 μονάδες.
Αγορές
Πτώση άνω του 1% με το "καλημέρα σας" για το γάλλο cac στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι ευρωαγορές σημειώνουν απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, καθώς νέα κερδοσκοπική επίθεση έκανε την εμφάνισή της στην Ισπανία, με τον οίκο αξιολόγησης Moodys να θέτει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Την ίδια στιγμή, η αμφινταλάτευση της Ιταλίας ως προς τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση της Ελλάδας "σπάει" τις στηρίξεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια και προκαλεί "κραδασμούς" στην ευρωπαική περιοχή, με τη διαδιακασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων να ξεκινά τον επόμενο μήνα.
Το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έχει επιεφέρει σε αδιέξοδο και τους ευρωπαικούς δείκτες, οι οποίοι "βλεπουν" τη διαμάχη των πολιτικών αρχηγών για το αμερικάνικο έλλειμμα να παρατείνεται, αφού η προγραμματισμένη ψηφοφορία για το σχέδιο διαχείρισης του ελλείμματος αναβλήθηκε.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο. ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,75% στις 5.830 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 1,08% στις 3.763 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση κατά 1% στις 7.118 μονάδες. Στο 1,42 υποχωρεί το ευρώ.
"Kαμπανάκι" στην Ισπανία χτύπησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys, θέτοντας υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε αλλαγή πιθανότατα θα είναι κατά μια βαθμίδα.
Ο οίκος επικαλείται ως αιτίες υποβάθμισης πρώτον την αυξημένη ευπάθεια των δημοσιονομικών της Ισπανίας και δεύτερον το αυξημένο ρίσκο συνεχιζόμενης ανόδου του κόστους χρηματοδότησης.