Κάτι η εκτίναξη του περσινού ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ, κάτι η αναμονή ενόψει της ανακοίνωσης του γενικότερου πλαισίου του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ “κλονίζουν” το ΧΑ, την ώρα που κλιμάκιο της τρόϊκας πραγματοποιεί ελέγχους στην Αθήνα. Και κάπου στο βάθος η υποβάθμιση και της Πορτογαλίας την Τρίτη από τη Moodys, η οποία εντείνει τους φόβους για νέο “χτύπημα” προς την Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν ο εν λόγω οίκος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο...
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,1% στις 1.489 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται μόλις στα 80 εκατ. ευρώ.
Marfin
Εντός ενός κλίματος αβεβαιότητας.... αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα για το ΧΑ. Η αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας “προβληματίζει”.
Ασιατικές αγορές
Μία μέρα, έπειτα από την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, κερδοφορία επικρατεί στα ασιατικά ταμπλό, την ώρα που η κατάσταση στην Ιαπωνία φαντάζει ελαφρώς βελτιωμένη σήμερα.
Οι μηχανικοί που εργάζονται στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κατάφεραν τελικά να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ύδατος, που είχε ξεκινήσει μόλις την Τρίτη. Στο μεταξύ, η είδηση ότι η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει έκτακτο κονδύλι ύψους 30 εκατ. δολ. για τα θύματα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, επιφέρει αισιοδοξία...
Στα ταμπλό, κέρδη της τάξεως του 0,03% σημειώνει ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 στις 9.619 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στο +0,53% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 24.279 μονάδες. Στις 3.132 μονάδες διαμορφώνεται ο Shanghai Composite στην Κίνα με άνοδο κατά 0,8%.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Κεντρικής τράπεζας της Κίνας αύξησε τα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων κατά 0,25% την Τρίτη, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, το μονοετές επιτόκιο καταθέσεων θα αυξηθεί στο 3,25%, ενώ το επιτόκιο ενός έτους δανεισμού θα ανέλθει στο 6,31%, με τις δύο αυξήσεις να τίθενται σε ισχύ από τον Απρίλιο.
Στο μεταξύ, πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο για δεύτερη ημέρα εν μέσω ενδείξεων ότι η ανάκαμψη της ζήτησης ενδέχεται να μειωθεί στις ΗΠΑ και στην Κίνα, τις δύο χώρες που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στον κόσμο.Το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες 62 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 107,72 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του Μαΐου υποχώρησαν 13 σεντς φθάνοντας στα 108,34 δολ. το βαρέλι. Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχώρησε 48 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 121,74 δολ. το βαρέλι.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr