Με τις τράπεζες να πλήττονται λόγω και των εκθέσεων που δημοσιεύονται η αγορά στηρίζεται σε επιμέρους τίτλους –μη τραπεζικούς- που δείχνουν διαθέσεις για κάτι καλύτερο. Σημάδια αφύπνισης παρουσιάζουν και τίτλοι της περιφέρειας, με κάποιες εταιρείες να μοιράζουν μέρισμα έκπληξη (βλέπε Βογιατζόγλου) και αρκετές να είναι πολύ φθηνές στα τρέχοντα επίπεδα.
Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα διατηρήσει το αρνητικό της πρόσημο με την πλειονότητα των επενδυτών να παραμένουν στην άκρη.
Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα ακολουθώντας τις απώλειες της Wall Street ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στην απόφαση της FED για τα επιτόκια (αναμένεται να διατηρηθούν αμετάβλητα). Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει χαμηλότερα.
Beta
Το ενδιαφέρον στην αγορά αναμένεται να είναι χαμηλό και με αδύναμους όγκους, ενώ πιθανότατα θα δούμε περαιτέρω υποχώρηση στις τράπεζες.
Πήγασος
Ξεκίνημα από χαμηλότερα επίπεδα τιμών αναμένουμε να πραγματοποιήσει ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία κατοχύρωσης κερδών σε συνδυασμό με τις πτωτικές τάσεις των διεθνών αγορών εκτιμούμε ότι θα διατηρήσουν το αρνητικό κλίμα. Η απουσία ουσιώδους εγχώριας ειδησεογραφίας αναμένουμε να διατηρήσει αυξημένη τη συσχέτιση της ελληνικής αγοράς με την πορεία των υπολοίπων αγορών και πρωτίστως σε ό,τι αφορά τους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Στον αντίποδα, οι θετικές διαφοροποιήσεις που παρατηρήθηκαν χθες, τόσο στο μεσαίο χώρο όσο και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, εκτιμούμε να διατηρηθούν, πάντως, και σήμερα. Τεχνικά, η αντίδραση που θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Δείκτης στις 1.569 μονάδες, περιοχή από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος των 30 ημερών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη βραχυπρόθεσμη πορεία του. Τυχόν διάσπαση του παραπάνω σημείου εκτιμούμε ότι θα τον οδηγήσει προς τις 1.543 μονάδες, περιοχή στην οποία θα ήμασταν θετικοί για μερικές τοποθετήσεις.
Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν απώλειες, δίνοντας συνέχεια στην εικόνα Wall και Ασίας. Αδύναμος ο τραπεζικός κλάδος.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,76% στις 5.207 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX χάνει 1% στις 6.207 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει απώλειες 1,07% στις 3.665 μονάδες.
Απώλειες στην Ασία
Τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα δύο εβδομάδων κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, «παίρνοντας πάσα» από το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ προκαλούν νέες ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Στο -1,2% ο MSCI Asia Pacific, ήτοι η μεγαλύτερη πτώση από τις 7 Ιουνίου. Τέσσερις μετοχές υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν.
Το γιεν ενισχύεται έναντι όλων των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματευόταν λίγο νωρίτερα στα 110,78 του ευρώ, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου. Το γιεν άγγιξε τα 90,37 του δολαρίου, από 90,57 χθες.
Πτώση 1,53% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.923 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,87%. Στο -0,41% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στο -1,53% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.
Σημαντικές απώλειες σημείωσε χθες η Wall, αφού ο Dow Jones υποχώρησε 1,43% στις 10.293 μονάδες, ο Nasdaq έχασε 0,68% στις 2.261 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,6% στις 1.095 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr