Κατά τα άλλα, η κεφαλαιακή επάρκεια της MIG, που σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ δίνει ώθηση στο χαρτί, ενώ σημάδια ανάκαμψης παρατηρούνται στον ΟΤΕ, που μάλλον, το μεγάλο κύμα πωλήσεων των περασμένων ημερών φαίνεται να οδεύει στο τέλος του. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στα επίπεδα των 1.590 μονάδων, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το Χ.Α. έχει ξεφύγει από την διακεκαυμένη ζώνη... Η στήριξη βγαίνει χαμηλότεερα πλέον, στα επίπεδα των 1.480 μονάδων και σε τυχόν ριμπάουντ η αντίσταση θα εντοπιζόταν στην περιοχή των 1.800 – 1.850 μονάδων. Το ενδιαφέρον πάντως, όπως αυτό αποτυπώνεται στις συναλλαγές, παραμένει υποτονικό. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ. Κέρδη 20% για την Ελγέκα, έπειτα από τη συμφωνία που υοπεγράφη με την Ελγέκα.
Διεύρυνση απωλειων στην Ευρώπη - Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες να φτάνουν σε χαμηλό επτά μηνών, με τις πετρελαϊκές και τις χημικές εταιρείες να σημειώνουν ραγδαία πτώση. Συνεχίζεται, δε, η γενικευμένη αβεβαιότητα που γεννούν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης και τα οποία ενδέχεται να φρενάρουν την παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες για το αν όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα εγκρίνουν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,07% στις 5.075 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC-40 χάνει 1,03% στις 3.397 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,55% στις 5.777 μονάδες.
Απώλειες 1,4% για τον Stoxx Europe 600.
Σήμερα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες και στην πρώτη συνάντηση της «ομάδας κρούσης» για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, στην οποία το παρών θα δώσουν αξιωματούχοι και υπουργοί οικονομικών των κρατών μελών.
Εν μέσω έντονης φημολογίας για άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ για την προστασία του ευρώ, το νόμισμα ενισχύεται κατά 0,24% στα 1,2500 δολάρια. Χθες «πέταξε» από τα 1,22 δολάρια στα 1,26 δολάρια.
Αδύναμος ο κλάδος του πετρελαίου. Απώλειες 1,5% για την Total, 3,8% για τη BP, 2,3% για την Eni και 2,6% για την BASF.
Οριακές απώλειες 0,05% για τη British Airways. Ζημιές σε επίπεδα ρεκόρ ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο βρετανικός κολοσσός. Για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι ζημιές του βρετανικού κολοσσού διευρύνθηκαν στα 425 εκατ. στερλίνες (613 εκατ. δολάρια), έναντι ζημιών ύψους 358 εκατ. στερλινών. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11%, στα 7,99 δισ. στερλίνες.
Στο -0,12% η Vodafone, στο -0,81% η France Telecom, ενώ στο +0,32% η Telefonica. Με κέρδη 2,6% κινείται η ολλανδική KPN.
Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών μηνών υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης PMI στην Ευρωζώνη το Μάιο, διαμορφούμενος στις 55,9 μονάδες, έναντι 57,6 μονάδων τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα ο PMI υπηρεσιών ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 33 μηνών, στις 56 μονάδες, από 55,6 μονάδες τον Απρίλιο.
Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία το Μάιο, με τον δείκτη του ινστιτούτου Ifo να υποχωρεί στις 101,5 μονάδες, έναντι των 101,6 μονάδων τον Απρίλιο. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη στις 102 μονάδες.
Κατά 0,2% αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους το γερμανικό ΑΕΠ, συγκρινόμενο με τα επίπεδα του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr