Ασανσέρ έχουν γίνει οι μετοχές και κυρίως οι τραπεζικές από τα σενάρια που δημοσιεύονται και στη συνέχεια διαψεύδονται. Φαίνεται όμως πως οι ευρωπαίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η επίθεση στα ομόλογα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η επίθεση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με οικονομικά προβλήματα έχει ξεκινήσει και στην αγορά οι αισιόδοξοι εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απλώσει δίκτυ προστασίας που θα ομαλοποιήσει και την εγχώρια αγορά.
Για σήμερα αναμένεται σταθεροποιητικό άνοιγμα, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα.
Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ και του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.
Marfin
Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί ενώ μία πτωτική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε αρνητικό έδαφος.
Πειραιώς
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας σήμερα με την αγορά να προσπαθεί να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Beta
Η αγορά παραμένει νευρική με τα ομόλογα και τις τράπεζες να βρίσκονται υπό πίεση.
Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές
Ανοδικές τάσεις καταγράφουν λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,79% στις 5.186 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,97% στις 5.593 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,92% στις 3.722 μονάδες.
Επιστροφή στις απώλειες για την Ασία
Οκτώ αρνητικές συνεδριάσεις, ένα ‘διάλλειμα’ ανόδου χθες και σήμερα πάλι επιστροφή στις απώλειες. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την κατάσταση που κυριαρχεί στις ασιατικές αγορές το τελευταίο δεκαήμερο. Αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Απώλειες για το ευρώ, που κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννιά μηνών έναντι του γιεν, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για το ελληνικό χρέος, τα αμερικανικά ποσοστά ανεργίας και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, Κίνας και Ινδίας, αναφέρει το Bloomberg.
‘Βουτιά’ 1,8% για τον MSCI Asia Pacific Index, ήτοι απώλειες 4% σε εβδομαδιαία βάση, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον περασμένο Μάρτιο. Επτά μετοχές ‘στο κόκκινο’ για κάθε μία που σημείωνε κέρδη. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες εμπορευμάτων και τεχνολογίας.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε στις 10.198 μονάδες, με σημαντικές απώλειες 2,08%. Πτώση 1,54% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Μικρά κέρδη 0,08% στην Κίνα για τον CSI 300.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έχασε 2,44%, στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex 0,70% και 0,90% ο δείκτης Straits στη Σιγκαπούρη.
Απώλειες 4,8% για τη Rio Tinto Group, ήτοι η μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Πτώση 3,2% και για το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Rio Tinto Group, τη BHP Billiton Ltd.
Βουτιά 9% για την Elpida Memory Inc, το μεγαλύτερο κατασκευαστή μνήμης κομπιούτερ στην Ιαπωνία, ήτοι οι μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων πέντε μηνών, μετά τη δημοσιοποίηση κερδών κατώτερων των εκτιμήσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr