Οι χρηματιστές σχολιάζουν ότι ο μήνας αυτός θα είναι όλο καταλύτες για την πορεία των αγορών. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην πολιτική της ΕΚΤγια τα επιτόκια, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο. Στην Ελλάδα οι εξελίξεις αυτές έχουν αντίκτυπο και μάλιστα θετικό. Αύριο αποκόπτεται το δικαίωμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι οι ξένοι οίκοι έχουν εκφράσει θερμό ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Τα περισσότερα κέρδη από τον 20άρη κατέγραψε η ΔΕΗ με κέρδη 6,80%, αποτέλεσμα του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματός της, παρασύροντας τις εταιρείες του κλάδου, όπως το Μυτιληναίο (2,76%), Τέρνα Ενεργειακή (κέρδη πάνω από 4%).
Κέρδη πάνω από 5% σημείωσε η Ελλάκτωρ λόγω των προγραμματισμένων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, κατά 3,725 ενισχύθηκε η μετοχή του Τιτάνα, αποτέλεσμα των ικανοποιητικών μακρο/οικονομικών στοιχείων που έρχονται από τις ΗΠΑ. Από τις τράπεζες υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Eurobank κατά 4,67%, Κύπρου 4,22% και Marfin Popular 2,39%, με την ΕΤΕ να σημειώνει απώλειες πάνω από 2%, έπειτα από δύο μέρες ανόδου. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην Ιντρακόμ, που έκλεισε με κέρδη 9,74%, ΑΝΕΚ 4,26%, ΕΧΑΕ 3,87% (επιπλέον έσοδα από τις αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν προγραμματιστεί), γεκ/Τέρνα 3,49%.
Πάντως, στο ταμπλό παρατηρήθηκε ισορροπία ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύθηκαν και αυτές που υποχώρησαν, καθώς 109 έκλεισαν με κέρδη, έναντι 101 που έκλεισαν με απώλειες, με 94 αμετάβλητες. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 186,589 εκατ. ευρώ.
Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr