«Η πλατφόρμα Fleeto έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα όλων των λειτουργιών μιας εταιρίας που διαθέτει στόλο οχημάτων. Με την χρήση της πλατφόρμας Fleeto μπορεί κάποιος να ενημερώνεται όλο το 24ωρο για την ακριβή θέση την ταχύτητα αλλά και την κατεύθυνση την οποία κινούνται τα οχήματα» αναφέρει ο Μανόλης Συντιχάκης σύμβουλος ανάπτυξης της εταιρίας DOTSOFT που υπογραμμίζει ότι αποτελεί μια έξυπνη λύση για εξοικονόμηση πόρων και βελτίωση της παραγωγικότητας.
Η πλατφόρμα Fleeto έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα όλων των λειτουργιών μιας εταιρίας που διαθέτει στόλο οχημάτων παρέχοντας τα μέσα για την εφαρμογή και επίβλεψη των πολιτικών που ακολουθεί.
Σε κάθε όχημα τοποθετείται μια μικρή συσκευή τηλεμετρίας που περιλαμβάνει ένα δέκτη GPS, μια μονάδα επικοινωνίας GPRS και κάρτα κινητής τηλεφωνίας με παγκόσμια κάλυψη. Η συσκευή στέλνει τα δεδομένα του οχήματος (σε πραγματικό χρόνο) στην πλατφόρμα Fleeto η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση του στόλου οχημάτων 24 ώρες την ημέρα.
«Με την χρήση των εφαρμογών για κινητές συσκευές (smartphones ή tablets)και χωρίς την χρήση πρόσθετου εξοπλισμού μπορεί να μετατραπεί η συσκευή σε GPS tracker. Tα πακέτα μας περιλαμβάνουν συνδρομή στην υπηρεσία, τη συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS device), αλλά και την χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εντός και εκτός Ελλάδος» αναφέρει ο κ. Συντιχάκης.
Ο χρήστης της πλατφόρμας Fleeto έχει τη δυνατότητα επιλογής του συνόλου ή μέρους των παρεχόμενων υπηρεσιών τηλεματικής Fleeto με επιλογή του αντίστοιχου πακέτου Mobile, Basic ή Premium.
Ουσιαστικά η πλατφόρμα αυτή είναι άλλο ένα βήμα που πατάει πάνω στη γενικότερη στρατηγική της ψηφιοποίησης της οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας συντελείται με αργό ρυθμό με τη χώρα να εξακολουθεί να βρίσκεται στην 26η θέση της κατάταξης στην ΕΕ-28 στον δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economic and Society Index - DESI). Συνολικά, η Ελλάδα δεν σημειώνει μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ-28, με αποκορύφωμα τη μικρή προσφορά ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών που βρίσκεται πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ-28. Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης στη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το δείκτη DESI 2017, βαθμολογείται με 63 με άριστα το 100, όταν η ΕΕ συνολικά βρίσκεται στο 82.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει τις τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της και στοχεύει το 2020 να έχουν αναπτυχθεί δίκτυα 5G τουλάχιστον σε μία πόλη κάθε κράτους μέλους, με την επίδρασή τους στο ΑΕΠ της ΕΕ να υπολογίζεται σε +€910 δισ. και στην απασχόληση στη δημιουργία 1,3 εκατ. νέων θέσεων εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, νέα μελέτη που εκπόνησε η Accenture για λογαριασμό του ΣΕΒ αναδεικνύει πως η ψηφιακή ανάπτυξη συνιστά διέξοδο και για την ελληνική οικονομία, καθώς προκύπτει από τους σχετικούς υπολογισμούς ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην επιχειρηματική δραστηριότητα, την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση θα ενισχύσει την εθνική οικονομία, συνεισφέροντας €7,6 δισ. στο ΑΕΠ μέχρι το 2021 και περισσότερες από 50.000 θέσεις απασχόλησης.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr