Η νέα στρατηγική που ακολουθείται από τον Δήμο Αθηναίων, έχει τρεις βασικούς άξονες. Τον καθαρισμό της μουτζούρας, την επικάλυψη των σημείων με ειδικό αντιγκράφιτι υλικό που κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό στο μέλλον αλλά και τη διάθεση χώρων στην πρωτεύουσα για να εδραιωθεί η κουλτούρα του καλλιτεχνικού γκράφιτι που, σε αντίθεση με τα αντιαισθητικά και ασυνάρτητα σχέδια, δίνουν χρώμα και φως στην πόλη.
Έπειτα από τα Αναφιώτικα, την Ερμού, την Σταδίου, την Πατησίων και δεκάδες άλλα σημεία της Αθήνας, ακόμη δέκα παρεμβάσεις άλλαξαν την εικόνα σε πολλές μεγάλες επιφάνειες. 997 τ.μ. καθαρίστηκαν με τη χρήση 800 λίτρων ειδικού υγρού και 28 τόνων νερού, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η εικόνα των επιφανειών.
"Δανείζομαι την αντίδραση ενός νέου ανθρώπου, κατοίκου της Αθήνας που μου έστειλε μία φωτογραφία στο Instagram από τοίχο στη γειτονιά του. "Κάπου ώπα με όλο αυτό…" μου έγραψε και κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε και εμείς την κατάσταση. Λέμε " φτάνει" και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη σε όλη την Αθήνα. Δεν έχουμε τελειώσει αλλά δεν σταματάμε" λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τον καθαρισμό ακόμη δέκα σημείων.
Σημεία καθαρισμού:
- · Πάρκο Ριζάρη-Στάση Μετρό Ευαγγελισμός
- · Εθνικός κήπος – Σύνταγμα
- · Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου – Νέος Κόσμος
- · Αρδηττού- Banana Moon
- · Πλατεία Μεσολογγίου- Παγκράτι
- · Περιφερειακός Πετραλώνων- Θησείο
- · Πλατεία Σπανούδη- Κάτω Πατήσια
- · Πάρκο Δοϊράνης- Άνω Κυψέλη
- · Ιερος Ναος Εισοδιων Θεοτοκου (Μπάκου 42 )- Αμπελόκηποι
- · Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου (Ασκληπιού 61) - Νεάπολη Εξαρχείων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr