Όπως προκύπτει σχετικά, η Ευρωβουλή δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί το επόμενο πεντάμηνο, με τα ζέοντα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών, που είναι η υψηλή ακόμη ανεργία, η φτωχοποίηση όλο και περισσότερων τμημάτων του πληθυσμού, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μετανάστευσης, οι δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί σπιτιών, λόγω του προβλήματος των κόκκινων δανείων που «βασανίζει» τις Τράπεζες.
Αντιθέτως, στα πλαίσια της προσπάθειας να μην επηρεασθούν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι, από πληροφορίες που ήδη διοχετεύονται μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στόχο έχουν την αφύπνιση τους, για το τι πραγματικά διακυβεύεται στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν βαλθεί, ν’ αντικαταστήσουν την …παραπληροφόρηση (όπως την ονομάζουν) με την ….μονοπληροφόρηση.
Την διοχέτευση, δηλαδή, εκείνων των πληροφοριών, που θα «εξωρωϊζουν» την εικόνα των ευρωεκλογών, θα παροτρύνουν τους ευρωπαίους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν, γιατί φοβούνται την αποχή «όπως ο διάολος το λιβάνι» και την διοχέτευση πληροφοριών που θα εγκαταστήσουν στο «θυμικό» των ψηφοφόρων τον φόβο, για την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στις χώρες της ΕΕ.
Κάτι που, δυστυχώς, αποτελεί μία οδυνηρή και μη αναστρέψιμη προς το παρόν αλήθεια.
Έτσι, λοιπόν, η Ευρωβουλή αποφάσισε να θεσμοθετήσει νέα μέτρα για την ενίσχυση της στρατηγικής επικοινωνίας της ΕΕ, με ζεστό χρήμα που θα διοχετευθεί στα ευρω-συστημικά ΜΜΕ, με στόχο την αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από άλλες χώρες. Η ΕΕ θέλει να βελτιώσει τα μέτρα που αποσκοπούν, για παράδειγμα, στην ενίσχυση της παιδείας για τα μέσα επικοινωνίας, την ευαισθητοποίηση ή την προώθηση της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Μόνο που αυτή η «αναθεώρηση» έρχεται λίγο αργά και είναι αμφίβολο-πέραν των εντυπώσεων που θα δημιουργήσει- αν προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τις ημέρες των ευρωεκλογών όπου, κατά κοινή ομολογία, το βασανισμένο και αγανακτισμένο ευρωπαϊκό πλήθος προσέλθει στις κάλπες, όχι για να ψηφίσει αλλά για να τιμωρήσει.!
Κερασάκι της «τούρτας» των ευρωεκλογών και προς εφησυχασμό των ευρωπαίων ψηφοφόρων, που θέλουν να γνωρίζουν που πάνε οι φόροι τους, θα είναι η ενίσχυση της προστασίας των πληροφοριοδοτών, που αποκάλυψαν σκάνδαλα όπως το «Dieselgate», το σκάνδαλο φοροαποφυγής Luxleaks, το σκάνδαλο υποκλοπής δεδομένων της Cambridge Analytica αλλά και τα επονομαζόμενα «έγγραφα του Παναμά».
Μόνο που και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Ευρωβουλή άργησε να αφυπνισθεί, τόσον διότι η αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων είναι αρκετά παλιά όσον διότι, οι επιτροπές διερεύνησης, που συνέστησε, δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει κανένα αποτέλεσμα.
Κατά τα άλλα θα συνεχίσουν να συζητούν για το Μέλλον της Ευρώπης με τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, θα κοιτάξουν να δώσουν την έγκριση τους, για την αποχώρηση της Αγγλίας από την ΕΕ τον Μάρτη του 2019 και θ’ αρχίσουν τις διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020 (ΠΔΠ 2021-2027), γιατί «καίγονται, και θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές ώστε, όπως υποστηρίζουν σε θεωρητικό επίπεδο, να αποφευχθούν ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας και καθυστερήσεις σημαντικών έργων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr