Το σκάνδαλο βγήκε στην δημοσιότητα με την εμπλοκή μιας ακόμα γυναίκας, αν και η ευθύνη ανήκει στην Πόλα Μπρόντγουελ. Μία φίλη του Πετρέους, της οποίας το όνομα αποκαλύφθηκε και είναι η Τζιλ Κέλεϊ, λάμβανε απειλητικά mail από την βιογράφο του Πετρέους. Η Κέλεϊ παρέδωσε τα μηνύματα τον περασμένο Μάιο στο FBI και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως αποστολέας του ήταν η βιογράφος του Πετρέους Πόλα Μπρόντγουελ. Ta emails που εστάλησαν στην Κέλεϊ την κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να συνάψει ερωτικές σχέσεις με τον Πετρέους, γράφει η εφημερίδα The Washington Post. Η 37χρονη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως η ίδια και η οικογένειά της είναι φίλοι με τον Πετρέους και τη σύζυγό του για περισσότερα από πέντε χρόνια ενώ κι άλλες πλευρές τονίζουν πως η σχέση της με τον Πετρέους ήταν πλατωνική.
Παράλληλα, ήρθαν στο φως προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα και η ερωτική σχέση ανάμεσα στον Πετρέους και την Μπρόντγουελ. Η ζήλια της ερωμένης του «έκαψε» τελικά τον απόστρατο στρατηγό. Έτσι, ο διευθυντής της CIA αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του Μπαράκ Ομπάμα. Αυτό από μία άποψη έχει κάτι θετικό για τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές στις ΗΠΑ, αλλά και ένα αρνητικό. Το θετικό είναι πως βγήκε το όνομα του Πετρέους από την έρευνα του FBI και δεν συγκαλήφθηκε. Αυτό δείχνει πόσο άκαμπτες είναι οι αρχές στις ΗΠΑ και δεν καταλαβαίνουν από ονόματα.
Από την άλλη, όμως, μια συζυγική απιστία είναι επαρκής λόγος, για να παραιτηθεί ένα τόσο έμπειρο στέλεχος, που βρίσκεται σε ένα τόσο νευραλγικό για τα δεδομένα των ΗΠΑ πόστο; Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό. Μπορούμε να θυμηθούμε για παράδειγμα την προεδρία Κλίντον. Ήταν εξαιρετικά πετυχημένη στα οικονομικά, δημιούργησε δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ακόμα και οι ρεπουμπλικανοί (εκ του πονηρού βέβαια) τον θυμούνται με νοσταλγία, για να πουν ότι ο Ομπάμα δεν είναι Κλίντον. Ούτε ο Τζωρτζ Μπους ήταν Κλίντον, αλλά αυτό φροντίζουν επιμελώς να το ξεχνάνε.
Κι όμως, οι δημοκρατικοί το 2000, όχι με τον Κλίντον υποψήφιο, αφού είχε εξαντλήσει τις δυο του τετραετίες, αλλά με τον Αλ Γκορ, τον αντιπρόεδρό του, έχασαν τις εκλογές. Βασικός παράγοντας γι' αυτήν την ήττα υπήρξε το σκάνδαλο της Μόνικα Λεβίνσκι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τότε είχε δεχθεί τρομακτική διαπόμπευση, που στιγμάτισε την θητεία του. Κάποιοι ήθελαν ακόμα και να βάλουν φυλακή τον Κλίντον τότε ή να τον ωθήσουν σε παραίτηση, με την λογική ότι είπε ψέματα αρχικά, όταν αρνήθηκε την σεξουαλική του σχέση με την ασκούμενη γραμματέα του.
Ίσως να μην μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι Ευρωπαίοι τους Αμερικανούς, γιατί έχουμε διαφορετικά ήθη. Είμαστε μαθημένοι σε υπερδραστήριους σεξουαλικά πολιτικούς, όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ντομινίκ Στρος Καν και τα ερωτικά σκάνδαλα ενός πολιτικού ηγέτη δεν θεωρούνται και αμάρτημα προς θάνατον. Άλλωστε, ο Στρος Καν στις ΗΠΑ συνελήφθη και διαπομπεύθηκε και εν συνεχεία καταστράφηκε η πολιτική του καριέρα... από μια καμαριέρα. Υπήρχε ασφαλώς το στοιχείο της εγκληματικής ενέργειας, αλλά η υπόθεση κατέρρευσε στην συνέχεια, διότι αυτή που τον κατήγγειλε αποδείχθηκε τελείως αναξιόπιστη μάρτυρας. Βγήκαν όμως με αφορμή αυτό άλλα (και πάρα πολλά) άπλυτα στην «φόρα» για τον Στρος Καν, με αποτέλεσμα να τον τελειώσουν από υποψήφιο αρχηγό των Σοσιαλιστών στην Γαλλία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr