Φυσικά οι πολιτικοί συντάκτες και οι πολιτικολογούντες αναλυτές δεν χάνουν ευκαιρία για να ρωτήσουν απλώς και μόνον γιατί η οποιαδήποτε απάντηση, αποτελεί μιαν είδηση. Ένα ενδεχόμενο «ναι» στον ανασχηματισμό αποτελεί είδηση, όσο ακριβώς αποτελεί είδηση ένα ενδεχόμενο «όχι». Αλλά και σ αυτή την περίπτωση, ο Μητσοτάκης άλλο ρωτήθηκε και άλλο απάντησε.
«Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι διορθωτικές κινήσεις», είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν κοντά του, στο Ισραήλ με την ελληνική αποστολή, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τα σενάρια ανασχηματισμού. Και στη συνέχεια: ««εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι...». Παρά το ότι ο άνθρωπος ήταν σαφής, οι «αναλυτές» συνέχισαν το… χαβά τους: «Με όσα ανέφερε στη συνέχεια απέδειξε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του Γιώργου Γεραπετρίτη μία ημέρα πριν, που προανήγγειλε τις… διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα».
Εντάξει. Καλοκαίρι είναι, κρούσματα covid19 συνεχίζουμε να έχουμε, «ανοίγουμε και σας περιμένουμε» λέμε στους ξένους με φόντο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, οι απαγωγές διαδέχονται η μία την άλλη αλλά πολιτικό ρεπορτάζ ΔΕΝ υπάρχει, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να γράφουν για το νέο όνομα που … επεξεργάζεται ο Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ειδησεογραφία χωρίς πολιτικό ρεπορτάζ δεν υπάρχει, άρα ας συντηρήσουμε τον μετονομασθέντα σε «διορθωτικές κινήσεις» ανασχηματισμό.
Έχουμε και λέμε: Σύμφωνα με όσα λέγονται στο Μαξίμου, « οι σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό και, όπως φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει αυτή που αφορά τις μικρές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, αποφεύγοντας έναν δομικό ανασχηματισμό και ένα μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας». Αυτό είναι πιθανό. Συμβούλους έχει ο άνθρωπος, οι σύμβουλοι πρέπει να συμβουλεύουν και όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν ( και όσα ΘΑ γραφτούν) αποτελούν «συμβουλές». Αποφάσεις θα πάρει μόνο ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Και για το ότι αν θα μείνει εκτός υπουργικού σχήματος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διότι αναμένεται να «πληρώσει» την ιστορία των ΚΕΚ που αφορούσε την επιμόρφωση των επιστημόνων και για το αν τον ίδιο δρόμο θα πάρει ο Χάρης Θεοχάρης, για τον οποίο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον τρόπο που χειρίστηκε το χαρτοφυλάκιό του τού τουρισμού και για τον τι θα γίνει με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει υφυπουργός Αθλητισμού και για το αν αλλαγές θα υπάρξουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο, με τον Στέλιο Πέτσα να αφήνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να «μετακομίζει» στην οδό Σταδίου και στο υπουργείο Εργασίας.
Δεν θα μακρηγορήσω γύρω από τα ρεπορτάζ συναδέλφων γιατί όλοι δημοσιογράφοι είμαστε, όλοι έχουμε και αυτιά και κινητά τηλέφωνα, όλοι με κάποιους μιλάμε και όλα όσα γράφουμε περιέχουν και «ψήγματα αληθείας». Δεν έχω κάποια «αποκλειστικότητα» βέβαια αλλά κι αν είχα δεν θα την αποκάλυπτα γιατί είναι πολύ νωρίς και θα την «έκαιγα». Πάντως «κυκλοφορούν» πολλά. Και για «πολλούς». Και για «πολλές».
Μπι…μπι….μπι… «ο αριθμός είναι απασχολημένος, αφήστε μήνυμα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr