Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τζίρους σ αυτό το δραματικό έτος που διανύουμε αλλά έχουν τόσα μεγάλα δάνεια σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που πραγματικά ιδρώνουν να κλείσει ο μήνας και να πληρώσουν-αν πληρώνουν- τις υποχρεώσεις.
Ο πνεύμονας κάθε εταιρίας είναι πόση ρευστότητα εισέρχεται στο ταμείο της για να μπορέσει να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της. Όσες επιστρεπτέες προκαταβολές και να λάβει μία εταιρία αν δεν έχει cash flow να μπορεί να αισθάνεται ανεξάρτητη και να μην παρακαλά τη τράπεζα για το άνοιγμα πιστωτικής γραμμής δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα μετά τη πανδημία.
Δείτε παρακαλώ ποιες εισηγμένες εταιρίες αλλάζουν ιδιοκτησίες αυτή τη περίοδο. Αυτές που έχουν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό και είναι πλέον στα χέρια των τραπεζών που ψάχνουν τους επόμενους ιδιοκτήτες. Σε μία αγορά όπως η ελληνική που φθίνει καθημερινά η κατανάλωση δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιή επιχειρηματική εικόνα.
Οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας ήδη πριν τη πανδημία κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία τους γιατί αντιλήφθηκαν ότι αυτή η περίοδος των μηδενικών επιτοκίων θα παρέλθει όταν εισέλθει η παγκόσμια οικονομία στη μετά-πανδημία εποχή.
Η ρευστότητα σε μία επιχείρηση είναι το Α και το Ω και ειδικά αυτούς τους καιρούς που διανύουμε όπου πολλές εταιρίες μετά την άρση της αναστολής των εργαζομένων πολλές θα περιορίσουν στο ελάχιστο το δυναμικό τους αφού δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τους πληρώνουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr