Μέχρι σήμερα οι ελληνικές εταιρίες έχουν ενημερώσει τα στελέχη τους στην Αγγλία να παραμείνουν ψύχραιμοι και να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά παράλληλα έχουν ήδη ετοιμάσει και εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το άτακτο Brexit μέσα στο 2019. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρίες είναι η εισαγωγή των προϊόντων τους στην Αγγλία και ο χρόνος καθυστέρησης που θα υπάρχει μέσω των τελωνείων στις πύλες εισόδου της χώρας. Αυτή ακριβώς είναι ειδοποιός διαφορά σε σχέση με ότι συμβαίνει σήμερα όπου η παράδοση των προϊόντων γίνεται άμεσα και μεγάλη ταχύτητα.
Επίσης το άλλο μεγάλο θέμα των εταιριών είναι με τη πιθανή ανατίμηση των προϊόντων που θα υπάρξει όταν γίνει η έξοδος της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εταιρίες έχουν μελετήσει το θέμα για να δούνε πόσο θα κοστίσει στις πωλήσεις οι ανατιμήσεις των προϊόντων σε συνδυασμό με τη διολίσθηση του βρετανικού νομίσματος.
Η μεγάλη εμπειρία που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τόσο από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 90 αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σε δύσκολες αγορές όπως είναι η Μέση Ανατολή, το τόξο της βόρειας Αφρικής αλλά και η λατινική Αμερική, θα της βοηθήσει να αντιμετωπίσουν και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Αγγλία με την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Εξάλλου είναι στο DNA των ελλήνων επιχειρηματιών όχι μόνο το ρίσκο αλλά και να προσαρμόζονται σ όλες τις εξελίξεις ανεξάρτητα εάν επικρατούν οι χειρότερες συνθήκες. Γι αυτό ήταν και πρωτοπόροι στο άνοιγμα των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν μαφιόζικες ομάδες κυριαρχούσαν σ αυτές τις χώρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr