Στοχοποίησαν τους πολίτες με νέους φόρους και ουδείς ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ή την παραγωγή.Ουδείς αναρωτήθηκε για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας πολιτικής σε μία οικονομία σε επιβράδυνση. Ουδείς αναρωτήθηκε αν θα υπάρξουν εισοδήματα για να εισπραχθούν οι φόροι. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Καραμανλή στην ΔΕΘ (με την υποστήριξη Σουφλιά) ζητάει ξανά την ψήφο μας για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, να μας τραβήξει κι άλλο το αυτί, ζητώντας μας νέους φόρους, ενώ εκείνος θα εντείνει τους ελέγχους στους πολίτες. Λες και εκεί είναι η μεγάλη φοροδιαφυγή, όχι στις μετοχές και τις (νόμιμες και ηθικές πλέον) off - shore εταιρείες, που δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα. Ή στα ανείσπρακτα τιμολόγια των πολυεθνικών και τα βεβαιωμένα πλαστά τιμολόγια στα ΜΜΕ. Για την ανάπτυξη και την ανεργία ούτε κουβέντα!
Τέτοια αναλγησία δικαιώνει μέχρι και τα ακατάληπτα του ΚΚΕ περί νέο-φιλελευθερισμού. Από ποιον θα εισπράξετε κ. Καραμανλή; Σε ποια χώρα ζείτε; Και πως αυτό συνιστά σχέδιο 'εξόδου από την κρίση'; Η αγορά είναι στεγνή από ρευστότητα, άρα στεγνές είναι και οι τσέπες των πολιτών, ενώ η ανεργία καλπάζει. Είναι εντυπωσιακή η 'βαθιά πίστη του' ότι αυτός είναι 'ο δρόμος της ευθύνης'! Ή είναι τρελός, ή το παίζει τρελός! Και τείνω να πιστέψω το πρώτο, εφόσον ήξερε τα σχέδια του αντιπάλου - δεν τα έκρυψαν - και τα απέρριψε. Μίλησαν για νέες τεχνολογίες, πράσινη ανάπτυξη, ενεργειακές αναβαθμίσεις με περιβαλλοντολογικό πρόσωπο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, γραφειοκρατία, νέα επιχειρηματικότητα κλπ. Με μία λέξη: ανάπτυξη. Έκανε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες ο Χατζηδάκης, αλλά ήταν λίγες και κόλλησαν από 15 μεριές - δεν το πίστεψαν, δεν το θέλησαν. Κακή αντιγραφή έκαναν και τα αποτελέσματα ήταν ισχνά.
Οι ΑΠΕ κόλλησαν στον Σουφλιά, τα τουριστικά κόλλησαν στην βουλή που έκλεισε για να παραγραφούν τα ενδεχόμενα αδικήματα των Υπουργών, η οικοδομή... ολόκληρο κεφάλαιο που ξεκινάει με τα τεκμήρια και τελειώνει στις πυρκαγιές του περασμένου μήνα. Τα δε πρόστιμα για τις χωματερές, τις παράνομες (και κατευναστικές) 'επιδοτήσεις' στους αγρότες και σωρεία άλλων θεμάτων που παραμένουν άλυτα συνεχίζονται. Ούτε το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν θέλησαν να ρυθμίσουν (το εκπαιδευτικό πλαίσιο έχει υπογραφεί στην ΕΕ από το 1993 με επικαιροποίηση το 1995) που δεν είχε κόστος και μπορούσαν αν είχαν την διακυβέρνηση κατά νου να το έχουνε λύσει. Βέβαια έδωσαν laptop... με την λογική της σχολικής ποδιάς Αρσακειάδας: όλοι το ίδιο.
Μας είπε την 'ωμή αλήθεια' στην ΔΕΘ - αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και η αλήθεια είναι ότι απέτυχε σε όλα τα επίπεδα.
Κ.Αλεξάκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr