Ως κριτήριο θα έπαιρνα την ηλικία. Δεν θα με ενδιέφερε εάν κάποιος στην ηλικία των 50 ήταν υγιής ή εάν κάποιος άλλος στην ίδια ηλικία είχε ανάγκης βοήθειας και ιατρικής περίθαλψης. Θα τύγχαινε του ίδιου προστίμου (ή τέλους κυκλοφορίας).
Ούτε θα με ενδιέφερε εάν ο πολίτης υποβάλλετο σε εξονυχιστικό check up από το κράτος τέσσερα χρόνια μετά τη γέννησή του και κάθε δύο χρόνια μετά για να κριθεί εάν είναι ή όχι υγιής (ΚΤΕΟ).
Και πάλι θα επέβαλα τα ίδια πρόστιμα. Αναλυτικά:
- Για άτομα ηλικίας μέχρι 20 ετών το πρόστιμο θα ήταν μικρό 10 ευρώ για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας λόγω του νεαρού της ηλικίας και της πιθανής θετικής απόδοσης στην κοινωνία αργότερα.
- Για άτομα ηλικίας από 20 μέχρι 40 ετών το πρόστιμο θα ήταν 20 ευρώ γιατί θα βρισκόταν στην κορυφωση της επαγγελματικής, κοινωνικής κλπ. δραστηριότητας και θα αντλούσε περισσότερο οξυγόνο, εις βάρος των άλλων.
- Για άτομα ηλικίας 40 μέχρι 60 ετών το πρόστιμο θα αυξανόταν σε 100 ευρώ γιατί τότε συνήθως αρχίζουν τα προβλήματα (καταναλώνουν φάρμακα και γενικά κάνουν αυξημένη χρήση κοινωνικών πόρων).
- Για άτομα ηλικίας 60 έως 68 ετών το πρόστιμο θα ήταν 200 ευρώ γιατί η πιθανότητα χρήσης δημόσιας υγείας και κρατικών πόρων θα ήταν δεδομένη.
- Για άτομα που τείνουν προς τα 70 έτη, η ποινή θα ήταν εξαιρετικά αυστηρή. Εκτός του χρηματικού προστίμου θα απειλούνταν με το έσχατο μέτρο της απόσυρσης..., μπροστά στον κίνδυνο οι χωρίς έμπνευση και φαντασία ιδέες τους να γίνουν μέτρα κυβερνητικής πολιτικής.
Καλό καλοκαίρι
Χρήστος Ιωάννου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr