Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι η στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επίσης επικαλείται θέμα αντισυνταγματικότητας και δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να αρθούν οι απαγορεύσεις του Άρθρου 16.
Ως γνωστόν, οι συνταγματολογικές συζητήσεις μπορούν να διαρκούν ώρες, ημέρες και εβδομάδες, και να υπάρχει βασιμότητα σε όλες τις θέσεις και απόψεις. Το θέμα είναι μάλλον ποιος θα εξαντλήσει τον άλλον σε αυτές τις περιπτώσεις.
Όμως στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Όσοι θυμούνται, παραπέμπουν στην απόπειρα αναθεώρησης του Συντάγματος από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16. Τότε είχε διαφωνήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΠαΣοΚ είχε διχαστεί, με αποτέλεσμα ο Παπανδρέου να κάνει πίσω.
Τώρα, ορισμένοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επειδή ο Βενιζέλος έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνταγματικότητας της διάταξης, ο Παπανδρέου λέει αντανακλαστικά το αντίθετο.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι η στάση αυτή σχετίζεται και με την ενδόμυχη φιλοδοξία του Παπανδρέου να παίξει το ρόλο του γεφυροποιού με την αριστερά, ή ακόμη και να ηγηθεί του χώρου σε ένα υποθετικό σενάριο κεντροαριστερής συγχώνευσης - πολύ υποθετικό όμως…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr