Υπό μία έννοια είναι, καθώς εκεί θα φανεί αν η συγκεκριμένη ιδέα του Εμανουέλ Μακρόν έχει κάποια ουσία και μέλλον ή αν απλώς θα είναι και πάλι μία συνεύρεση των Ευρωπαίων με τους διάφορους γείτονες, που είτε υποτίθεται ότι είναι υποψήφιοι προς ένταξη (και δεν θα ενταχθούν ποτέ), είτε διεκδικούν κάποια προνομιακή σχέση με την ΕΕ.
Μεταξύ όλων αυτών είναι και ο Ερντογάν, ο οποίος τελικά πάει στην Πράγα για λόγους που θα πρέπει να αξιολογηθούν.
Για την ελληνική κυβέρνηση, το θέμα είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας. Για τον Ερντογάν, το θέμα είναι η σχέση με του με τη Δύση. Και μάλλον είναι σαφές πλέον, ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσής του, ειδικά τώρα που τα σχέδια του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν πάνε και τόσο καλά και υπό αυτήν την έννοια, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει και πολλές επιλογές, παρά να προσεγγίσει και πάλι τη Δύση και το ΝΑΤΟ.
Αυτά φαίνεται ότι κατ’ εκείνον προϋποθέτουν κάποια ανταλλάγματα και τη χρήση κάποιων μέσων πίεσης. Και σε αυτά τα τελευταία προφανώς περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
Πώς θα εκδηλωθούν οι επιδιώξεις του, μπορεί και να φανεί στην Πράγα. Και με αυτό το ενδεχόμενο, η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να είναι καλύτερη από ποτέ, όπως επιμένουν ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες στην Αθήνα…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr