Οι παραιτήσεις, λίγες μόλις ημέρες έπειτα από τις αποκαλύψεις για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠαΣοΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και την εσπευσμένη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πρωθυπουργού, φανερώνουν ότι η υπόθεση είχε και έχει μεγαλύτερο βάθος απ’ ό,τι είχε επιχειρηθεί να παρουσιαστεί.
Φάνηκε δε από τους πρώτους χειρισμούς ότι η πίεση στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον ήταν έντονη, καθώς οι απόπειρες αιτιολόγησης των παραιτήσεων ήταν αντιφατικές και άκομψες.
Σε ό,τι αφορά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διακινήθηκε ανεπισήμως η πληροφορία ότι δεν σχετιζόταν με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις επικοινωνιών πολιτικών και μη προσώπων, παρά με μία προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος τοξικότητας στην πολιτική σκηνή.
Μόλις λίγα λεπτά αργότερα όμως, ανακοινώθηκε η παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού και υπό την πολιτική του εποπτεία, για αυτούς ακριβώς τους λόγους. «Κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πλέον ενώπιον της σοβαρότερης κρίσης της τελευταίας τριετίας, η οποία ανοίγει πολλά μέτωπα και προξενεί εύλογα ερωτήματα ως προς την περαιτέρω διαχείριση. Η ατμόσφαιρα στην Ηρώδου Αττικού βαραίνει αισθητά και η αναζήτησή πολιτικού απεγκλωβισμού της ηγεσίας της κυβέρνησης εγείρει σοβαρά ερωτήματα και για τις πολιτικές εξελίξεις.
Τι θα σημάνουν όλα αυτά, ξεκινώντας από έναν ανασχηματισμό και καταλήγοντας σε πιο δραματικές αποφάσεις ή συνέπειες, όπως εκλογές ή και ευρύτερες ανατροπές, θα φανεί σύντομα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr