Φαίνεται όμως ότι μέχρις ότου καταλήξει σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης, προηγήθηκαν κάποιες διαδικασίες και συνεννοήσεις. Μεταξύ των άλλων και με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε αρχίσει να καταγράφεται κάποια διάσταση απόψεων στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Άλλοι επέμεναν στις ισχυρές συστάσεις για τη χρήση μάσκας, άλλοι διατύπωναν μία βεβαιότητα ότι οδεύουμε προς το lockdown.
Ο πλέον απαισιόδοξος ίσως να ήταν ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος επί ημέρες μιλούσε σχεδόν με βεβαιότητα για αυτό το ενδεχόμενο.
Όμως και αυτός, μία ημέρα πριν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, μίλησε διαφορετικά.
«Υπάρχει μία σημαντική μελέτη που λέει ότι εάν όλοι οι πολίτες φορούν συνεχώς τη μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους ή και μέσα σε αυτό, όταν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, η επιδημία σε δέκα ημέρες θα υποχωρήσει ταχύτατα. Εχουμε προτείνει στους πολίτες όταν είναι έξω να φορούν μάσκα. Eχω μία πολύ σταθερή άποψη. Είτε υποχρεώσουμε τον πολίτη είτε όχι να φορέσει μάσκα, εάν δεν το εστερνιστεί, δεν κάνουμε τίποτα», είπε στο Open. Και βασίμως εικάζεται ότι η μεταστροφή αυτή στον λόγο του καθηγητή δεν έγινε τυχαία.
Είναι σαφές (και από μία άποψη απολύτως κατανοητό), ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το lockdown. Και με αυτό ως δεδομένο, επιχειρείται να επικρατήσει κάποια νηφαλιότητα και να εμποδιστεί η διασπορά πανικού και η διαρροή φημών και δήθεν πληροφοριών από τον Τύπο ή τα κοινωνικά δίκτυα…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr