Και στην πρώτη διατύπωση των αιτημάτων του για την επερχόμενη κρίση ο επικεφαλής της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, περιέγραψε το πλαίσιο των όσων ζητεί από την κυβέρνηση.
Μιλώντας στους επενδυτές απορρίπτει «κάθε σενάριο» κρατικοποίησης και εξειδικεύει τα σημεία στα οποία ζητάει την κρατική παρέμβαση και ενίσχυση.
Κατά τα όσα λέει, τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να αφορούν είτε δανεισμό με κρατική εγγύηση, είτε και προγράμματα ενίσχυσης και επιδότησης των εργαζομένων, ώστε να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.
Είναι θεμιτό να ζητείται στήριξη για την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον τι θα επιλέξει η κυβέρνηση και κατά πόσο ό,τι προβλεφθεί για την Aegean θα ισχύσει και για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους.
Και πάντως, οφείλει να κάποιος να δει και μία άλλη διάσταση.
Το δίλημμα δεν τίθεται αναγκαστικά μεταξύ κρατικοποίησης και προνομιακής ενίσχυσης. Θα μπορούσε π.χ. το κράτος να αγοράσει ένα μερίδιο της εταιρείας, δίχως να παρεμβαίνει στο μάνατζμεντ και να συνάψει μία συμφωνία για μελλοντική επαναγορά του μεριδίου από την Aegean, σε συγκυρία όπου οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr