Τα πληροφορήθηκε όλα αυτά ο αρμόδιος υπουργός ΨΗΠΤΕ και Διαστήματος, Νίκος Παππάς, ο οποίος παρά τις σκοτούρες για όσα αποκαλύπτονται για τον φίλο του τον Πετσίτη, ταξίδεψε στο Κολοράντο και στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, που κατασκεύασε τον ελληνικό υπερ-δορυφόρο. (Η φωτογραφία, με τον ΥΨΗΠΤΕκΔ στο κέντρο, είναι από παλαιότερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας).
Κατά σύμπτωση, η ίδια κατασκευάζει και τα F-35 για τα οποία κάπου κάτι ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι θέλουν οι Αμερικανοί να σπρώξουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό μάλλον δεν θα έχει καμία σχέση.
Τέλος πάντων, για να ξέρει ο ελληνικός λαός σε τι φάση βρίσκεται η διαστημική προοπτική της πατρίδας, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για την πορεία που έχει λάβει ο δορυφόρος Hellas Sat 4 προς την τελική του θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 21.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης και στα μέσα Μαΐου στην ελληνική τροχιακή θέση (39 μοίρες ανατολικά). Η Ελλάδα, με δύο δορυφόρους στην ελληνική τροχιακή θέση, διαψεύδει παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος.
»Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους, ενώ κινδυνεύαμε να χάσουμε την ελληνική τροχιακή θέση. Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο που αφορά την τεχνολογική αιχμή».
Τέτοια δραματικά συνέβαιναν πριν από δύο χρόνια. Ευτυχώς, το σώσαμε…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr