Ενδεικτικό ήταν για παράδειγμα ότι υπέρ της κυρίας Θάνου διαμορφώθηκε μια νέα ανίερη συμμαχία, από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων. Την τοποθέτηση καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η κυρία Θάνου δέχθηκε έντονη κριτική από τους Μάκη Βορίδη και Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην ίδια: «Είστε πρώην Πρωθυπουργός. Επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Θα καταδεχθείτε με τέτοια πορεία να καταλάβετε τη θέση αυτή με αντιρρήσεις; Με ποια αντίληψη θα ασκήσετε τα καθήκοντά σας περί ερμηνείας του Δικαίου;».
Ο δε κ. Βορίδης υπογράμμισε: «Για την ΝΔ η συγκεκριμένη πρόταση είναι προκλητική, απαράδεκτη. Υπονομεύει την ανεξαρτησία της αρχής. Γεννά ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της αρχής και λέμε από τώρα ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση».
«Δεν μπορεί να με διώξει κανείς»
Ως προς αυτό, η κυρία Θάνου είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης: «Δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ».
Ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν πάντως και εκείνο στο οποίο ο Γιάννης Δραγασάκης, που παρέστη με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομίας, δεν έκρυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την ανεξάρτητη αρχή, κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Μίλησε για «αναψηλάφηση υποθέσεων» και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΝΔ: «τα έργα και οι ημέρες οι δικές σας δεν παραγράφονται. Εδώ είμαστε»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr