Έτσι, μετά την γνωστοποίηση ότι ψάχνει για νέα στέγη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου και ότι μέχρι να την βρει , τα φάρμακα στην Ε.Ε θα κυκλοφορούν, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτα, έγγραφο ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου, προς επιλεγμένους παραλήπτες, αποκαλύπτει ότι, δεν έχουν ακόμη προσδιορισθεί οι επιπτώσεις από το Brexit, στην ευρωπαϊκή πυρηνική βιομηχανία και στην Ευρατόμ.!
Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει ζητήσει επισήμως, από τον Μάρτιο του 2017, ν’ αποχωρήσει από την ΕΕ αλλά και από την Ευρατόμ, που ρυθμίζει την ευρωπαϊκή πυρηνική βιομηχανία, η οποία παράγει σχεδόν το 30% της ενέργειας στην ΕΕ.
Η Ευρατόμ, που ιδρύθηκε το 1957 για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων ενέργειας μέσω της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, έχει ως βασικό έργο, να διασφαλίζει τα πυρηνικά υλικά και την τεχνολογία, να διευκολύνει τις επενδύσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη, να εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στα πυρηνικά καθώς και να εποπτεύει τη σωστή διάθεση των πυρηνικών αποβλήτων και την ασφάλεια των επιχειρήσεων.
Μετά το Brexit, θεωρείται ευνόητο ότι ο λειτουργικός σχεδιασμός της Ευρατόμ, θα υποστεί αναγκαστικές αλλαγές και όπως πληροφορεί το σχετικό έγγραφο, γι’ αυτό η Κομισιόν, από τον Ιούνιο του 2017 που άρχισαν οι ατελέσφορες διαπραγματεύσεις, δημοσίευσε έγγραφο εργασίας που περιγράφει τις βασικές αρχές της θέσης της ΕΕ όσον αφορά την Ευρατόμ!
Παρ’ όλα αυτά, όπως έντονα υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, οι πιθανές επιπτώσεις στην πυρηνική βιομηχανία της ΕΕ και στην Ευρατόμ μετά το Brexitδεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. !!!
(Επισυνάπτεται όλο το έγγραφο στην αγγλική γλώσσα)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr